Trigion beveiligt Special Olympics Nationale Spelen 2016

Trigion beveiligt Special Olympics Nationale Spelen 2016

Trigion waakt samen met zusterbedrijf Traffic Support over de (verkeers)veiligheid van sporters, begeleiders, vrijwilligers en supporters tijdens de Nationale Spelen. Dit is het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking dat dit weekend plaatsvindt.

Speciaal voor het sportevenement is een Special Olympics Dorp opgetrokken in Heumensoord, tot voor kort de grootste opvanglocatie voor asielzoekers in Nederland. De Nationale Spelen starten op vrijdag 1 juli met een openingsceremonie in het Goffertstadion in Nijmegen, waarna ruim 2500 sporters gedurende het aansluitende weekend actief zijn op verschillende locaties in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek.

Special Olympics is ontstaan op initiatief van Eunice Kennedy Shriver, de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Zij begon in 1963 in de Verenigde Staten met het organiseren van zomerkampen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het succes van deze zomerkampen leidde in 1968 tot de oprichting van Special Olympics Incorporated, uitgegroeid tot ‘s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Wekelijks sporten er meer dan vier miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers.

Vanuit een maatschappelijke betrokkenheid waken Trigion en Traffic Support met een gezamenlijke ambitie om ‘Nederland veiliger te maken’ over de veiligheid van de sporters, begeleiders, vrijwilligers en supporters die in grote getalen worden verwacht tijdens het evenement.