Ajax Systems introduceert geavanceerde Hub Plus

Ajax Systems introduceert geavanceerde Hub Plus

Het belangrijkste onderdeel van de beveiligingssystemen van Ajax Systems is de zogenaamde hub. De fabrikant heeft onlangs Hub Plus gepresenteerd, een geavanceerde versie van de bestaande hub.

De Hub Plus biedt een nog hogere mate van betrouwbare communicatie tussen het inbraaksignaleringssysteem, beheerders en particuliere alarmcentrales. Voor de communicatie zijn vier standaard kanalen beschikbaar: WiFi, Ethernet en twee 2G/3G SIM-kaarten. Doordat meer sensoren, bewakingscamera’s en groepen worden ondersteund, is Hub Plus bij uitstek geschikt voor het beveiligen van grote gebouwen.

Dankzij de WiFi-module kan Hub Plus eenvoudig worden geplaatst op locaties waar de beste aansluitmogelijkheden zijn gerealiseerd, onafhankelijk van de locatie waar de router is geïnstalleerd. Als alleen de WiFi-verbinding wordt gebruikt, neemt het communicatiebereik tussen de hub en de detectoren nog aanzienlijk verder toe.

Om de internetverbinding te garanderen, kan Hub Plus worden verbonden via Ethernet en voor backup via Wi-Fi. Met Hub Plus beschikken gebruikers tevens over twee 2G/3G SIM-kaarten, waar de bestaande Hub alleen een 2G-kaart ondersteunt. Hierdoor neemt de betrouwbaarheid van de internetverbinding via mobiele netwerken aanzienlijk toe met Hub Plus.

Wanneer een WiFi- of Ethernetverbinding wordt onderbroken, zoekt Hub Plus naar verbinding met internet via een 3G-netwerk. Als de data niet wordt verstuurd, wordt binnen een aantal seconden geschakeld naar 2G. Als dat niet helpt, wordt de tweede SIM-kaart gebruikt op dezelfde wijze: verbinding met het 3G-netwerk en 2G als backup. Het duurt tot vier minuten om de Hub Plus SIM-kaarten opnieuw te verbinden. Dat is beduidend korter dan de standaardduur van zeventien minuten die voor beveiligingssystemen is vereist.

Hub Plus heeft hetzelfde design als de bestaande Hub met een zwart-wit behuizing. Het beschikt over een ingebouwde voeding, moederbord met geïntegreerde antennes, energiezuinige componenten, efficiënte processor, drie keer groter RAM-geheugen en twee keer meer permanent geheugen.

Hub Plus is ontwikkeld voor beveiliging van grotere locaties zoals landhuizen, vakantiewoningen, winkels, kantoren en fabrieken met beveiligingssystemen die bestaan uit maximaal 150 sensoren, vijftig camera’s en 25 groepen. De hub is klaar voor toekomstige software-updates zoals Hub OS Malevich van Ajax Systems, die de functionaliteit nog aanzienlijk zullen uitbreiden.

De productlijn van Ajax Systems biedt vanaf november 2018 twee hubs: een standaard Hub en de geavanceerde Hub Plus. Meer informatie is hier te vinden.

Klik hier voor informatie over distributeurs van Ajax Systems in Nederland en België.