ARAS Security introduceert PlasmaMade Air Cleaner voor luchtreiniging

ARAS Security introduceert PlasmaMade Air Cleaner voor luchtreiniging

ARAS Security heeft het COVID KIT assortiment uitgebreid met de PlasmaMade Air Cleaner. De gepatenteerde PlasmaMade technologie kan realtime in korte tijd de aerosolendruk verlagen tot een vrijwel steriel niveau.

Met de Plug and Clean PlasmaMade Air Cleaner kunnen aerosolen grotendeels worden verwijderd. De PlasmaMade Air Cleaner is daarnaast effectief tegen huisstofmijt, bacteriƫn, pollen en stof en maakt het mogelijk om de lucht schoon te maken.

De PlasmaMade Air Cleaner is een oplossing voor alle grote ruimtes waar mensen samenkomen. Het apparaat is energiezuinig, onderhoudsarm, geruisloos en eenvoudig verplaatsbaar.

Recent grootschalig onderzoek van de TU Eindhoven heeft aangetoond dat de PlasmaMade filtertechnologie in staat is om binnenruimtes vrij te maken van de aerosolen die het coronavirus bevatten (COVID-19). De PlasmaMade Air Cleaner is hiermee een wetenschappelijk bewezen oplossing in de strijd tegen COVID-19.

Het PlasmaMade Airfilter produceert plasma en ionen, die in het filter worden vermengd met de lucht en vervolgens door het elektrostatisch filter worden geleid. De aerosolen en fijnstof worden gebonden en afgebroken, waardoor de lucht schoon, fris en gezond wordt.

Met de PlasmaMade Air Cleaner kunnen in de lucht aanwezige aerosolen grotendeels worden verwijderd. Uiteraard dient de anderhalve meter nog altijd gehandhaafd te worden om directe besmetting bij bijvoorbeeld hoesten en niezen te voorkomen.

Om inzicht te verkrijgen in de actuele luchtkwaliteit en geattendeerd te worden op veranderingen, biedt ARAS Security tevens de PlasmaMade Air Sensor. Deze is eenvoudig in iedere ruimte te plaatsen en eenvoudig te installeren door de sensor eenmalig aan te melden op het WiFi-netwerk.

De PlasmaMade Air Cleaner is onderdeel van de ARAS COVID-KIT, een verzameling slimme technische oplossingen die het risico op besmetting met COVID-19 zoveel mogelijk uitsluiten. De kit is gebaseerd op drie principes: hygiƫne, screening en social distancing. De inhoud kan volledig naar eigen wens worden samen gesteld en is toepasbaar voor een breed scala aan bedrijven en organisaties waar mensen binnen komen, zoals kantoren, supermarkten, ziekenhuizen, musea en stations.