ARAS Security introduceert slimme privacyvriendelijke sensor Qumea op vakbeurs Zorg & ICT

ARAS Security introduceert slimme privacyvriendelijke sensor Qumea op vakbeurs Zorg & ICT

ARAS Security introduceert tijdens de vakbeurs Zorg & ICT in Utrecht de slimme sensoren van Qumea. Deze kunnen zonder video detecteren of een cliënt in bed ligt, het bed verlaten heeft of gevallen is, zonder dat de privacy in het geding komt.

In samenwerking met Qumea uit Zwitserland en de ARAS Zorgoplossing SmartLiberty biedt ARAS Security hiermee een oplossing voor de langdurige zorg die volgens het bedrijf verder gaat dan enkel het detecteren wat iemand in de kamer doet. Via de app wordt de verzorging ondersteund met informatie en statistieken waaruit blijkt of aangepast zorgbeleid effect heeft gehad op het gedrag van de cliënt. Daarmee is de slimme sensor niet alleen voor acute zorg een oplossing, maar ondersteunt deze breed het zorgplan.

De oplossing komt beschikbaar als ‘service model’. Dat betekent dat alleen voor cliënten waarvoor deze vorm van bewaking nodig is kosten in rekening worden gebracht. Het servicemodel is op kamerniveau, inclusief (desgewenst) een sensor in de badkamer.

Tijdens de vakbeurs Zorg & ICT is de oplossing live te zien. Zorg & ICT vindt plaats van 14 tot en met 16 juni in de Jaarbeurs Utrecht. ARAS Security is te vinden in hal 1 op standnummer 01.A088.