AXIS Case Insight voor verzamelen en beheren van bewijsmateriaal

AXIS Case Insight voor verzamelen en beheren van bewijsmateriaal

Axis introduceert AXIS Case Insight, een digitaal gehost bewijsmanagementsysteem (EMS). Hiermee kunnen gebruikers op een veilige manier bewijsmateriaal verzamelen, beheren en delen vanuit Axis-bodycams en andere bronnen.

Door efficiënt casemanagement kan de klant zich focussen op het onderzoek, bewijsmateriaal verzamelen en sterke zaken opbouwen.

AXIS Case Insight is een gehoste service die met iedere webbrowser toegankelijk is. Dankzij de online toegang kunnen klanten samenwerken en informatie over dossiers en digitaal bewijsmateriaal delen met interne en externe belanghebbenden.

Het systeem is ontworpen om het onderzoek te ondersteunen en om de kwaliteit van het bewijsmateriaal te waarborgen door het bewaken van de controleketen. Het beschikt over een intuïtieve tool voor het redigeren van video’s om personen en objecten in een scène te maskeren, zodat de inhoud niet handmatig frame voor frame moet worden geredigeerd.

Opnames van Axis-bodycams worden automatisch overgebracht naar het systeem en kunnen eenvoudig worden samengevoegd met ander digitaal bewijsmateriaal, zoals PDF’s, foto’s of video’s van andere bronnen.

De camerabeelden worden automatisch versleuteld met AES-256 via symmetrische sleutels. Integratie is mogelijk met dispatchsystemen om automatisch dossiers aan te maken en bewijsmateriaal te verzamelen. Dankzij de geavanceerde zoekfunctie zijn dossiers en bewijsmateriaal eenvoudig te vinden.

Het systeem biedt een gegarandeerde controleketen dankzij een niet-verwijderbaar auditspoor van gebruikersactiviteiten en heeft een automatische bewaarfunctie op basis van dossiercategorie.

Het nieuwe bewijsmanagementsysteem completeert en versterkt het bodycam-aanbod van Axis en biedt klanten een nieuwe end-to-end oplossing. AXIS Case Insight wordt gelanceerd in het eerste kwartaal van 2021.