Axis Partner Summit 2019 geeft kijk op de toekomst

Axis Partner Summit 2019 geeft kijk op de toekomst

Nieuwe krachtige mogelijkheden voor bewakingscamera’s dankzij de ARTPEC-7-chipset en een voorproefje van de mogelijkheden van de Axis Lightfinder 2.0-technologie. Tijdens de jaarlijkse Axis Partner Summit, die op 13 juni in Maarssen plaatsvond, werd een groot aantal partners, distributeurs en installateurs bijgepraat over de nieuwste oplossingen in het Axis-portfolio en trending topics zoals cybersecurity, edge computing en artificiële intelligentie (AI).

Fabian de Clippelaar (Distribution Account Manager Benelux) en Jeroen Kouwenhoven (Enterprise Solutions, Eco System Manager) verzorgden de opening en spraken over de ontwikkeling van de Axis-organisatie in de afgelopen jaren, inclusief hoe wordt samengewerkt met open source-ontwikkelaars.

Daarna gaf hij het woord aan gastspreker prof. dr. Eric Postma, Artificial Intelligence Researcher bij de Jheronimus Academy of Data Science en Tilburg University. Hij besprak op inspirerende wijze de evolutie van AI, hoe dit zich verder zal ontwikkelen en op welke manier AI impact zal hebben op beveiligingsoplossingen. Edwin Beerentemfel, Manager Business Development Middle Europe, spitste deze informatie vervolgens concreet toe op Axis-toepassingen.

Edwin Brokke, Sales Engineer Benelux, opende na de lunch de middagsessie met een uiteenzetting van de nieuwste oplossingen in het Axis-portfolio. Naast de ARTPEC-7-chipset en Axis Lightfinder 2.0-technologie kwamen onder andere de nieuwste netwerkaudio-oplossingen voor onder meer de retailsector aan bod; een portfolio waarin Axis flink investeert en waar het veel positieve reacties op krijgt. Niet alleen de audiohardware werd belicht, maar vooral ook de diverse use cases, de samenwerking met partners en de voordelen die netwerkaudio aan retailers te bieden heeft.

Tijdens verschillende interactieve break-out sessies kregen de bezoekers meer inzicht over hoe Axis zijn partners en eindgebruikers nog beter kan bijstaan. De verschillende sessies (Cybersecurity, ‘Audio for security’, ‘Outdoor-detectie & radar’ en ‘Winning with values: uw toegevoegde waarde in de samenwerking met Axis’) duurden een half uur en werden goed bezocht.