Beveiligingspoortjes Boon Edam voor Evolution Tower Moskou

Beveiligingspoortjes Boon Edam voor Evolution Tower Moskou

Koninklijke Boon Edam heeft de opdracht verkregen voor de levering en installatie van 55 beveiligingspoortjes in het entreegebied van de prestigieuze Evolution Tower in Moskou. Het gedraaide gebouw is gelegen aan een kade van de rivier de Moskva in de Russische hoofdstad.

De bouw van de toren begon in 2011 en het gebouw werd ontworpen door de Britse architect Tony Kettle (Kettle Collective) en de Schotse kunstenaar Prof Karen Forbes (Universiteit van Edinburgh). Het multifunctionele centrum bestaat uit twee hectare openbaar plein, een tien meter hoge ceremoniële trap, gazons en waterpartijen. Onder deze piazza niveaus verbindt het twee verdiepingen tellende winkelcentrum de Evolution Tower met een metrostation en een brug over de rivier.

Het innovatieve design weerspiegelt de snelheid en energie van het moderne Russische stadsleven. Het gebouw, ook wel bekend als City Palace Tower of Wedding Palace, is zonder twijfel hét nieuwe iconische gebouw van de stad. Boon Edam Rusland zal het gebouw voorzien van maar liefst 42 Speedlane Swing beveiligingspoortjes en 13 Winglock 900 toegangspoortjes.

In een wereld waarin de stadsgezichten gedomineerd worden door wolkenkrabbers, wordt het belang van beveiligde en tegelijkertijd gastvrije entreeoplossingen steeds groter. Voor de tachtigduizend vierkante meter kantoorruimte en 36.000 vierkante meter aan winkel- en amusementfaciliteiten van de Evolution Tower moest een balans gemaakt worden tussen hoge doorloopcapaciteit en een goede beveiliging.

De Speedlane Swing doorloopsluizen worden vaak toegepast als grens tussen publieke en private gebieden in gebouwen, waarbij ze zorgen voor een vloeiende doorstroom van grote aantallen mensen. De Winglock 900 poortjes zijn opgebouwd uit één enkel glaspaneel en een slanke roestvaststalen kolom. De Winglock wordt vaak gebruikt in combinatie met andere beveiligingsproducten en is zeer geschikt voor gecontroleerde doorgang van mensen in rolstoelen of personen met trolleys of grote pakketten.