Bodycam-oplossing van Axis nu beschikbaar in AXIS Camera Station

Bodycam-oplossing van Axis nu beschikbaar in AXIS Camera Station

De onlangs gelanceerde bodycam-oplossing van Axis is nu beschikbaar in de AXIS Camera Station-videomanagementsoftware (VMS). Hiermee kunnen klanten hun bodycams integreren in één volledige bewakingsoplossing en wordt het nog eenvoudiger om video- en audiobewijsmateriaal te verzamelen.

Het systeem bestaat uit een robuuste bodycam met uitstekende beeldkwaliteit en twee microfoons, een systeemcontroller voor opslag en beheer van opgenomen materiaal en een dockingstation voor het snel ontladen van gegevens en het gemakkelijk opladen van de camera-units. De systeemcontroller is verbonden met de AXIS Camera Station VMS-server, waardoor video-opnames van de bodycams eenvoudig kunnen worden bekeken en geanalyseerd.

Bodycams zijn geschikt voor onder andere agenten en handhavers om video- en audiobewijsmateriaal te verzamelen in geval van een incident, maar het gebruik van bodycams is ook bijzonder effectief gebleken om incidenten te voorkomen. De oplossing wordt gekenmerkt door gebruiksgemak. Aan het begin van de werkdag halen gebruikers hun volledig opgeladen persoonlijke bodycam uit het dockingstation. Wanneer hun dienst erop zit, plaatsen ze hem gewoon weer op het dock. De opnames en gegevens worden automatisch opgehaald en de camera wordt opgeladen.

De bodycam-oplossing van Axis is een perfecte aanvulling voor situaties waarin bewijsmateriaal moet worden verzameld. Eenmaal verbonden met de AXIS Camera Station VMS worden alle bodycams met hun specifieke gebruikersnamen weergegeven in de afspeelnavigatie, net als alle andere netwerkcamera’s in het systeem. Het afspelen kan worden gesynchroniseerd met andere camera’s in het systeem en alle standaardfunctionaliteiten in AXIS Camera Station zijn beschikbaar om een dossier met bewijsmateriaal op te bouwen.

Het incidentrapport bevat zowel relevante opnames als opmerkingen. In het geval objecten en personen onherkenbaar moeten worden gemaakt, is dit mogelijk met behulp van videobewerking, ook wel videoredactie genoemd. Het dossier kan eenvoudig in een gecomprimeerd en met een wachtwoord beveiligd bestand worden geëxporteerd om met bevoegde instanties te worden gedeeld.