Boon Edam breidt divisie automatische schuifdeuren uit

Boon Edam breidt divisie automatische schuifdeuren uit

Boon Edam heeft een extra bedrijfspand in Edam in gebruik genomen ten behoeve van de productie en assemblage van automatische schuifdeuren. De investering in het pand is een direct gevolg van de sterk groeiende stroom opdrachten voor deze producten vanuit aannemers en directe opdrachtgevers.

“De laatste jaren kregen wij steeds vaker de vraag of wij niet alleen de draaideuren, maar ook de automatische schuifdeuren in projecten kunnen verzorgen. Nu leveren wij al zo’n twintig jaar schuifdeuren, echter incidenteel en vaak voorkomend vanuit onze service & onderhoudswerkzaamheden op automatische deuren. Onze organisatie was dan ook op deze incidentele leveringen ingericht. Om aan de marktvraag te voldoen hebben wij de afgelopen jaren reeds extra mensen ingezet en geïnvesteerd in het laten certificeren van inbraak- en brandwerende schuifdeuren”, aldus Pino Maglio, Managing Director van Boon Edam Nederland.

“Een gemiddelde groei van zo’n 35 procent per jaar in de afgelopen twee jaar en de nog grotere groeiverwachting voor dit jaar en de komende jaren, maakte het echter noodzakelijk om flinke stappen te zetten. We hebben daarom processen aangescherpt en nog beter ingericht, strakke afspraken gemaakt met leveranciers, geïnvesteerd in een extra bedrijfspand en een speciaal schuifdeurenteam samengesteld om slimmer, sneller en kostenefficiënter te opereren.”

Het schuifdeurenteam bestaat uit technisch commercieel adviseurs, werkvoorbereiders, projectleiders, een complete assemblageafdeling en installatie-, service- & onderhoudsteam. De oprichting van dit team in het begin van 2015 heeft als resultaat gehad dat het proces van verkoop tot installatie, service & nazorg van automatische schuifdeuren optimaal geregeld is. De investering in een extra bedrijfspand stelt Boon Edam in staat om voorraadbeheer te optimaliseren en de productie- & assemblage-afdeling van schuifdeuren aanzienlijk uit te breiden. Dit alles heeft er reeds toe geleid dat de schuifdeuren sneller en tegen lagere kostprijzen geleverd kunnen worden.

De productie- & assemblage-afdeling van de schuifdeuren is gesitueerd vlak naast de eigen poedercoatingfaciliteit van Boon Edam. Dit heeft als gevolg dat het schuifdeurentraject van onbehandeld aluminium tot gekleurd eindproduct kort is en snel doorlopen kan worden. “Omdat het poedercoaten van de schuifdeuren in eigen huis gebeurt en niet door derden, kunnen wij deze processtap kort houden ten opzichte van andere partijen. Wij zijn daarbij Qualicoat gecertificeerd en kunnen daarom ook een garantie van tien jaar geven op de oppervlaktebehandeling van de schuifdeuren”, aldus Maglio.