Boon Edam levert wereldwijd draaideuren voor IKEA

Boon Edam levert wereldwijd draaideuren voor IKEA

Koninklijke Boon Edam gaat wereldwijd draaideuren leveren voor alle IKEA winkels en winkelcentra. De draaideuren dragen bij aan energiebesparing, doordat ze energieverlies beperken en tocht voorkomen.

Door de constante fysieke scheiding tussen binnen en buiten, wordt vervuilde lucht, geluid, tocht en kou of extreme warmte buitengehouden en blijft het klimaat binnen beheersbaar en schoner voor zowel de medewerkers als klanten van IKEA.

Door de jarenlange samenwerking tussen IKEA en Boon Edam zijn reeds een groot aantal IKEA vestigingen voorzien van automatische draaideuren. IKEA heeft voor de komende jaren een uitgebreid plan opgesteld dat voorziet in het verbouwen, verplaatsen en openen van een aanzienlijk aantal nieuwe winkels en distributiecentra, die stuk voor stuk voorzien zullen worden van meerdere Boon Edam draaideuren.

IKEA heeft momenteel wereldwijd 267 winkels, die jaarlijks 590 miljoen bezoekers verwelkomen. Omdat de vestigingen van IKEA dagelijks te maken hebben met bezoekers die veelal met grote pakketten de winkels verlaten, levert Boon Edam automatische draaideuren van het type Tournex en Duotour. Beide modellen zijn beschikbaar met grote diameters, hebben een aanzienlijke doorgangscapaciteit en zijn uitermate geschikt voor de passage van onder meer grote winkelwagens en rolstoelgebruikers.

De Nederlandse IKEA vestiging in Delft beschikt over een automatische Tournex draaideur met een diameter van 7,4 meter. Dit is momenteel de grootste verkrijgbare draaideur ter wereld. Na de bouwvak wordt de IKEA vestiging in Barendrecht ook voorzien van een 7,4 meter Tournex met daarbij twee nieuwe Duotours en een verplaatsing van een reeds aanwezige Duotour naar een andere plek binnen de vestiging. Naar verwachting is de verbouwing van IKEA Barendrecht eind 2010 gereed.