Canon neemt Briefcam over

Canon neemt Briefcam over

Canon heeft BriefCam overgenomen, dat Video Content Analysis (VCA) software ontwikkeld die werkt met gepatenteerde Video Synopsis technologie. De toevoeging van Briefcam aan het bestaande portfolio van Canon met netwerk videoproducten vult de eerdere overnames door de Canon Group van Axis Communications en Milestone Systems aan met een innovatieve Video Content Analytics oplossing.

Door de overname kan Briefcam verder werken aan innovatie op het gebied van video analytics, waarbij wordt samengewerkt met andere bedrijven binnen de Canon Group. Tevens biedt het Briefcam kansen zich te richten op nieuwe marktsegmenten, en sterkere verticale oplossingen aan klanten wereldwijd. Briefcam blijft een open platform, dat naadloos samenwerkt met producten van andere fabrikanten in de markt, waarmee klanten een breed aanbod wordt geboden om uit te kiezen.

De overname moet nog worden goedgekeurd door lokale mededingingsautoriteiten. Briefcam blijft werken met de huidige directie en software leveren via de bestaande verkoopkanalen.