Croonwolter&dros neemt Videotronic Infosystems Nederland over

Croonwolter&dros neemt Videotronic Infosystems Nederland over

Croonwolter&dros heeft Videotronic Infosystems Nederland uit Eindhoven overgenomen. Videotronic is een Nederlandse system integrator en specialist op het gebied van complexe video-beveiligingsoplossingen.

De overname van Videotronic verstevigt de marktpositie van Croonwolter&dros in de groeiende markt van grotere observatiesystemen. “Wij zijn ervan overtuigd dat er synergie ontstaat waardoor betere, intelligentere en duurzamere oplossingen zullen worden gerealiseerd die toonaangevend zullen zijn in de markt”, zegt René Verweij, directeur GBBS bij Croonwolter&dros.

“Het zijn met name die duurzame en veilige oplossingen waarmee Videotronic ervaring heeft die ons gaan helpen. Door op afstand een probleem te analyseren en te herstellen worden er minder onnodige kilometers gereden door de techneuten, waaraan overigens een groeiend tekort is.”

Martin van Wijk, directeur Videotronic die zelf de leiding houdt over Videotronic, verheugt zich op de samenwerking en op het meerjarenplan van Croonwolter&dros om Videotronic fors te laten groeien. “Vanuit die samenwerking gaan wij ook ons nog meer richten op de cybersecurity in de operationele systemen zoals die veel gebouwd en onderhouden worden in de vitale infrastructurele en industriële projecten. Videotronic zal binnen Croonwolter&dros als zelfstandig onderdeel gehuisvest blijven in Eindhoven en zeer nauw gaan samenwerken met GBBS, de high end security integrator van Croonwolter&dros.”

Jan van Nieuwenhuijzen, binnen het MT van Croonwolter&dros verantwoordelijk voor GBBS, Technische Automatisering & Informatisering en Innovatie, geeft aan dat de overname van Videotronic aansluit bij de ambitie om versneld te groeien op het gebied van digitalisering met oplossingen die bijdragen aan veiligheid en duurzaamheid van de samenleving en het toenemende tekort aan technisch personeel.