Dahua Technology introduceert ‘Heart of City’ tijdens Intersec 2019

Dahua Technology introduceert ‘Heart of City’ tijdens Intersec 2019

Dahua Technology heeft afgelopen week voor het eerst het nieuwe ‘Heart of City’ (HOC) concept gepresenteerd buiten China tijdens de internationale vakbeurs Intersec 2019 in Dubai.

“Het introduceren van HOC buiten China onderstreept niet alleen de positie van Dahua Technology als marktleider op het gebied van smart cities, maar ook onze toewijding om een duurzaam veiligere maatschappij te realiseren met slimme technologie”, aldus Xin Chen, General Manager van Dahua Technology in het Midden-Oosten.

Nash Zhang, Public Security Expert van het Overseas Business Center van Dahua Technology, gaf vervolgens een gedetailleerde presentatie van HOC. “Smart cities hebben zich de afgelopen jaren razendsnel ontwikkelt. Met het smart city 2.0 framework is een nieuwe fase bereikt. Toch blijven er nog veel problemen en uitdagingen bestaan, zoals cyberrisico’s voor netwerktechnologie. Ook is het de vraag hoe de data die wordt verzameld zo effici├źnt mogelijk is te benutten bij het nemen van beslissingen op het gebied van stedelijke ontwikkeling en planning”, vertelde Zhang. “Om deze problemen op te lossen hebben we ‘HOC’ ontwikkeld. Hiervoor is onder andere gebruik gemaakt van de praktijkervaring van honderden smart city-projecten wereldwijd. We geloven dat de snelle ontwikkeling van vijf invloedrijke technologie├źn – Artificial Intelligence (AI), Big Data, Cloud Computing, IoT en 5G – de evolutie naar smart city 3.0 zal versnellen en het dagelijkse leven ingrijpend zal veranderen.”

Dahua Heart of City werd eind 2018 als eerste gepresenteerd tijdens de vakbeurs Security China en omvat onder meer Full Sensing, Full Intelligence, Full Computing en Full Ecosystem (4 Full) toepassingen. Het draagt bij aan het opzetten van een ’1 platform, 2 centers, N applications’ (1+2+N)’ nieuw smart city framework voor steden en bedrijventerreinen.

Het uitgangspunt is stedelijke ontwikkeling verder te stimuleren met slimme technologie, waardoor meer efficiency en voordelen worden behaald en de veiligheid toeneemt. Dit wordt gerealiseerd met end-to-end oplossingen aangevuld met technologie zoals kunstmatige intelligentie, deep learning en IoT die betrekking hebben op vrijwel alle aspecten van ‘smart city life’ en de stad intelligenter maken.