Dorma en Kaba kondigen fusie aan

Dorma en Kaba kondigen fusie aan

Het Zwitserse Kaba Holding AG en Duitse Dorma Holding hebben het voornemen om te fuseren tot Dorma+Kaba group bekendgemaakt. Hiertoe is onlangs een overeenkomst getekend. Volgens een recent onderzoek van onderzoeksbureau IHS over elektronisch toegangbeheer wordt het gecombineerde bedrijf het tweede grootste bedrijf op het gebied van toegangbeheer in Europa.

Dorma levert onder meer automatische deursystemen en is gevestigd in het Duitse Roergebied. Kaba is onder meer fabrikant van sleutelsystemen en heeft een hoofdkantoor nabij Zurich. Ulrich Graf, voorzitter van Kaba: “De combinatie van de twee sterke merken Dorma en Kaba zal leiden tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van toegangbeheeroplossingen. De voornaamste aandeelhouders verzekeren een langetermijnvisie.”

Met een pro-forma omzet van meer dan twee miljard Zwitserse frank, ongeveer zestienduizend medewerkers en vestigingen in 53 landen, behoort Dorma+Kaba straks tot de wereldwijde top drie in de markt voor beveiliging en toegangoplossingen. Dr. Hans Gummert, voorzitter van Dorma: “Door de fusie tussen twee globale spelers wordt onze marktpositie beduidend versterkt. Beide bedrijven hebben een ruime ervaring en delen dezelfde normen en waarden. De groeistrategie├źn komen met elkaar overeen.”

De kennis en ervaring van Dorma en Kaba op het gebied van technologie, producten en distributiekanalen vullen elkaar zeer goed aan. De gedeelde distributie- en servicenetwerken, cross-selling en het uitgangspunt om een ‘one-stop-shop’ te bieden voor beveiligings- en toegangsystemen voor gebouwen geven het gefuseerde bedrijf goede mogelijkheden verder te groeien. Thomas P. Wagner, CEO van Dorma: “Samen met Kaba zetten we een flinke stap vooruit. We zullen ons aanbod aan producten en diensten uitbreiden, wereldwijd duidelijker aanwezig zijn dan ooit en onze innovatiekracht uitbreiden. Hierdoor kunnen we beter en sneller inspelen op de kansen die voortkomen uit megatrends zoals verstedelijking en digitalisering.”

Dorma+Kaba heeft fabrieken in alle belangrijkste marktsegmenten in de beveiligingsbranche and hoopt door de fusie vooral wereldwijde groei te realiseren in Europa, Amerika en Azie. Riet Cadonau, CEO van Kaba: “Dorma en Kaba zijn ideale partners in elk opzicht. De geplande fusie zorgt voor nieuwe groeimogelijkheden en levert toegevoegde waarde aan onze klanten, partners, werknemers en aandeelhouders.”

In de komende vier jaar wil Dorma+Kaba een omzetgroei bereiken van 6 tot 7 procent per jaar.

Copyright ┬ę 2015 Security Press/BEVEILIGING