DutchRisk neemt CPP activiteiten over van European Security Academy

DutchRisk neemt CPP activiteiten over van European Security Academy

DutchRisk heeft per 1 september de Certified Protection Professional (CPP) opleidingsactiviteiten overgenomen van European Security Academy. Dit is de eerste stap op weg naar een verdere overgang van de opleidingsactiviteiten.

Joop Verdonk CPP (directeur European Security Academy) en Erik de Vries CPP (directeur DutchRisk) kwamen in de zomer deze stapsgewijze overname overeen. Verdonk en De Vries, die al tien jaar samen de CPP Review Courses verzorgen, blijven de komende vijf jaar, tot aan de pensionering van Joop Verdonk, nauw samenwerken.

Joop Verdonk startte ruim vijftien jaar geleden met de eerste CPP Review Course en heeft met succes al meer dan 150 CPP gecertificeerde security professionals afgeleverd. Dit naast de vele honderden CPO’ers en andere erkenningen. Verdonk wil het, zoals hij zelf zegt: “Rustiger aan gaan doen, en vooral met leuke dingen bezig blijven” en “Is tevreden dat hij, met een gerust hart, het stokje in de vertrouwde handen van Erik kan overdragen.”

De Vries zal de CPP opleidingsactiviteiten op dezelfde manier voortzetten, en wil de aanpak niet alleen moderniseren, maar nog meer in Europees verband positioneren. Eén van de doelen van de overname – uitbreiding met een Europees in-company CPP programma – is al direct gerealiseerd, aangezien begin 2017 zo’n programma voor een toonaangevende multinational start.