ENGIE Ineo, Milestone en Axis beveiligen gebouwen Raad van Europa

ENGIE Ineo, Milestone en Axis beveiligen gebouwen Raad van Europa

Milestone Systems heeft samen met partners ENGIE Ineo en Axis Communications de videobewakingssystemen in de gebouwen van de Raad van Europa in de Franse stad Straatsburg ge├╝pgraded. Het project werd uitgevoerd door Milestone community partners Securitas en ENGIE Ineo.

Het beveiligingssysteem is sinds januari 2017 in gebruik op het uitgestrekte terrein van de Raad en omvat onder meer het Human Rights Building, European Directorate for the Quality of Medicines & Healthcare, het European Center for Youth en het Agora gebouw. Een bewakingssysteem is geïnstalleerd bij alle toegangen inclusief het volledige buitenterrein. Tot het contract hoort ook een onderhoudsovereenkomst voor een periode van vijf jaar.

ENGIE Ineo werkte samen met Milestone en Axis vanwege hun ruime deskundigheid op het gebied van videobewaking, waaronder video management software en netwerkcamera’s. Het bestaande analoge videosysteem is vervangen door een volledig netwerk videobewakingssysteem. Dit biedt onder meer een eenvoudigere toegang tot videobeelden en is flexibel aan te passen per locatie. Met het XProtect systeem van Milestone kan de organisatie nu de volledige videobewakingsactiviteiten beheren via een enkele management-interface en tevens andere beveiligingsapparatuur beheren zoals toegangscontrolesystemen en thermische camera’s.

Het project is ontwikkeld om verstoringen tot een minimum te beperken, gelet op de drukke dagelijkse bezigheden van de Raad, vooral gedurende zittingen van het parlement.

“Dit project heeft opnieuw aangetoond hoe effectief onze partnerschappen kunnen zijn. De samenwerking met de teams van ENGIE Ineo en Axis heeft aanzienlijk bijgedragen aan de succesvolle installatie van het nieuwe videosysteem. Met het nieuwe systeem beschikt de Raad van Europa nu over de modernste technologie en het systeem is op maat gemaakt conform de eisen aan toegankelijkheid, schaalbaarheid, kosten, gebruiksgemak en prestaties”, aldus Amine Sadi, Country Manager Frankrijk bij Milestone Systems.