EVVA introduceert Xesar 3.0 tijdens Security Essen 2018

EVVA introduceert Xesar 3.0 tijdens Security Essen 2018

EVVA introduceert tijdens de vakbeurs Security Essen de nieuwe update Xesar 3.0, waarvoor een volledig nieuwe systeemstructuur is ontwikkeld. Dankzij de nieuwe software kunnen gebruikers van Xesar eenvoudig de controle houden op een hoog veiligheidsniveau met een maximale flexibiliteit.

“Het doel van de ontwikkeling van Xesar 3.0 was de drie belangrijkste eigenschappen controle, veiligheid en de altijd weer gewenste flexibiliteit intuïtief bedienbaar in een software te combineren”, legt Erich Gärtner uit, Hoofd Productmanagement Xesar bij EVVA. Het resultaat is een fundamentele update die de toepassingen nog veelzijdiger maken dan voorheen. Of het nu wooncomplexen, een onderwijsinstelling of een bedrijvenpark betreft: Xesar is nog eenvoudiger te beheren. “Of het beheer vervolgens gebeurt in een lokaal geïnstalleerd netwerk, dan wel in de cloud, kan de klant zelf beslissen.”

Een van de nieuwe functies is het gebruik op meerdere plaatsen. Xesar 3.0 biedt in de toekomst de mogelijkheid het Xesar-systeem gelijktijdig te laten beheren door meerdere personen via een client-serversysteem op basis van een browser. “Zo kunnen diverse gebruikers het Xesar-systeem parallel beheren, sleutels verstrekken, rechten wijzigen of deuren online op afstand bedienen”, aldus Gärtner. “Dat bespaart tijd en kosten en is vooral een groot voordeel bij complexe en grote sluitsystemen.”

Een andere eigenschap die Xesar 3.0 uiterst flexibel maakt, bleek tijdens praktijktesten: “Naast de mogelijkheid niet slechts één persoon meerdere rechten toe te wijzen, kunnen ook diverse identificatiemedia met verschillende toegangsrechten voor een persoon worden verstrekt. Hierdoor kan bijvoorbeeld een identificatiemedium voor de garagepoort in de auto blijven, terwijl met een ander exemplaar de deuren in het kantoor worden bediend.” Hierdoor is de toepassing van Xesar nu vrijwel onbegrensd, terwijl het veiligheidsniveau onveranderd hoog blijft.

Betere bediening
De nieuwe Xesar-software is duidelijk gestructureerd en intuïtief bedienbaar voor gebruikers. Dit verhoogt ook de efficiëntie van het systeembeheer. “Wij bieden met Xesar 3.0 meer individualiteit op het dashboard: de portier, medewerkers van de personeelsafdeling of de onderhoudsmonteur – ze hebben allemaal hun speciale taak in het beheer. De gebruikersinterface kan dienovereenkomstig specifiek worden aangepast.” Verder is de bediening vereenvoudigd door gekleurde statusinfo en toetscombinaties. En tenslotte zijn bij Xesar 3.0 door de nieuwe PubSub-interface de mogelijkheden uitgebreid voor gegevensuitwisseling met alarm-, smart-building-, personeels- en tijdregistratiesystemen.

“Van begin af aan was Xesar 3.0 een groots idee. Maar de uitvoering heeft het nog grootser gemaakt”, benadrukt Erich Gärtner. Een bewijs daarvoor is ook de uitbreiding met KeyCredit Xesar Lifetime, een nieuwe betaalvariant. “Wij hebben met de KeyCredits bij elektronica van EVVA een compleet nieuwe betalingsmethode ontwikkeld. Doordat een groot sluitsysteem met veelvuldige wijziging van de rechten hoge kosten kan veroorzaken, hebben wij voor dit geval een flatrate ontwikkeld. De Xesar-flatrate is onbeperkt op het gebied van tijd en hoeveelheid. De nieuwe KeyCredits, die ook alleen voor Xesar 3.0 kunnen worden aangeschaft, zijn dan ook een zinvolle aanvulling op de KeyCredits van het bestaande betalingsmodel.”

“Over het geheel genomen is Xesar 3.0 de logische volgende stap met het bestaande elektronische platform. Een hoge schaalbaarheid in combinatie met veel nieuwe functies, die een heel nieuw spectrum toepassingen mogelijk maken,” vindt Gartner. Xesar 3.0 is vanaf september verkrijgbaar voor alle EVVA-Elektronicapartners.