Fujifilm en Videotec ontwikkelen samen systeem voor videobewaking over grote afstand

Fujifilm en Videotec ontwikkelen samen systeem voor videobewaking over grote afstand

Fujifilm en Videotec gaan samen innovatieve oplossingen ontwikkelen voor betrouwbare videobewaking over grote afstanden. De fabrikanten richten zich hiermee specifiek op cameratoezicht op onder meer lucht- en zeehavens, snelwegen, grensposten en natuurgebieden.

Het gecombineerde videosysteem bestaat uit de nieuwe high-end SX800 camera van Fujifilm in een Ulisse Maxi PTZ-behuizing van Videotec. Door de SX800 camera te integreren in de robuuste en nauwkeurig te besturen Ulisse Maxi unit, beschikken gebruikers over een effectief PTZ IP-camerasysteem voor het bewaken van uitgestrekte terreinen.

Ulisse Maxi is een krachtige full-IP PTZ buitenunit voor IP-videobewaking, waarin IP-camera’s met (zeer) grote lenzen kunnen worden geplaatst. Integratie in een netwerk is eenvoudig dankzij een ONVIF protocol. De stevige mechanische structuur en sterke motoren van de Ulisse Maxi PTZ zijn ontwikkeld voor een maximale weerstand tegen verschillende omstandigheden zoals trillingen en slecht weer. De unit is voorzien van een ruitenwisser om regenwater en stof te verwijderen.

De SX800 cameralens levert 40x optische zoom voor een groot aantal brandpuntsafstanden van 20 tot 800 mm. De camerabeelden blijven hierdoor continu scherp en gedetailleerd. Aanvullend is er een 1,25x digital zoom voor een brandpuntsafstanden tot 1000 mm.

De ingebouwde beeldstabilisator compenseert bewegingen van de camera die worden veroorzaakt door windvlagen of trillingen. Dankzij de gevoelige beeldsensor en geavanceerde ruisonderdrukking kan de SX800 zelfs op nauwelijks verlichte locaties heldere beelden leveren zonder verstoringen. De defog-functie maakt wazige beelden door lichtverspreiding door mist en stof toch bruikbaar voor videobewaking.