G4S beveiligt veertien winkelcentra in Dubai en Abu Dhabi

G4S beveiligt veertien winkelcentra in Dubai en Abu Dhabi

Ruim zes miljoen mensen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bezoeken wekelijks een van de moderne winkelcentra in de steden Dubai en Abu Dhabi. G4S beveiligt veertien winkelcentra in de VAE met het Secure 360 systeem voor retailbeveiliging en Cash 360 voor de veilige verwerking van contant geld.

Meer dan 10 procent van de inwoners van de VAE bezoekt meer dan vijf keer per week een winkelcentrum. In het land is de afgelopen vijftien jaar een aanzienlijk aantal hypermoderne winkelcentra gebouwd, die naast een ruim aanbod aan winkels ook entertainment zoals bioscopen, aquariums en zelfs skipistes en horeca bieden en beschutting tegen de hitte.

G4S beveiligt veertien winkelcentra in de VAE waarvan de meeste zijn te vinden in de twee grote steden Dubai en Abu Dhabi. De doelstelling van de winkelcentra is te waken over de veiligheid van hun bezoekers zonder dat dit de gastvrijheid in de weg staat. Zo zullen de meeste bezoekers zich niet bewust zijn van de genomen veiligheidsmaatregelen in het winkelcentrum.

G4S heeft het afgelopen jaar de incident management tool voor retailbeveiliging Secure 360 ge├»ntroduceerd in het merendeel van de winkelcentra die door het bedrijf worden beveiligd. Deze op een app gebaseerde technologie helpt bij het bewaken, evalueren en aanpakken van potentiele risico’s. Secure 360 is een compact apparaat dat er uitziet en werkt als een smartphone. Het maakt een real-time verbinding tussen de lokale beveiligingsteams in het winkelcentrum en de drie managementteams in de commandocenters van G4S in Dubai, Sharjah en Abu Dhabi.

De verzamelde gegevens worden via het Secure 360 dashboard geanalyseerd in ieder commandocentrum, waardoor incidenten zijn te volgen op het moment dat zij plaatsvinden. De centrale bewaking zorgt voor een totaaloverzicht en een effectievere aanpak van incidenten in een vroegtijdig stadium. Secure 360 werkt samen met de systemen voor videobewaking in de verschillende winkelcentra.

G4S heeft daarnaast ook het end-to-end cash management systeem Cash 360 geïntroduceerd. Deze zorgt voor een veilige en betrouwbare afhandeling van contant geld in de winkels.