G4S breidt partnership met MobileCare uit

G4S breidt partnership met MobileCare uit

G4S Nederland werkt al drie jaar samen met MobileCare aan de VirtueleThuiszorg dienstverlening die is gericht op het assisteren van veelal kwetsbare ouderen die met behulp van drukknoppen en sensoren assistentie op afstand kunnen inroepen. Inmiddels is de duizendste zorgaansluiting gerealiseerd.

Zorgorganisaties die de dienst VirtueleThuiszorg afnemen bepalen wat hun thuiswonende cliënten nodig hebben en benoemen welke inzet wenselijk en noodzakelijk is. MobileCare zorgt voor de daadwerkelijke adoptie en implementatie van de aangevraagde digitale hulpmiddelen. Voorbeelden zijn sensortechnologie en automatische alarmering bij valincidenten.

Technologie voorzien van een Val-alarm of SOS-knop wordt gekoppeld aan het Secure Operations Center (SOC) van G4S. Bij een noodgeval krijgen de centralisten op het G4S SOC een melding binnen. De centralist verifieert de melding en in geval van een levensbedreigende situatie worden direct de lokale hulpdiensten ingeschakeld. Bij een hulpvraag worden de contactpersonen gewaarschuwd.