G4S Direct beveiligt Marinedagen in Den Helder

G4S Direct beveiligt Marinedagen in Den Helder

Tijdens de Marinedagen die eind juni plaatsvonden in Den Helder kan het grote publiek een kijkje nemen op marineschepen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit jaar kwamen daar zo’n 350.000 bezoekers op af, verdeeld over drie dagen. G4S Direct verzorgde de toegangscontrole bij dit evenement.

Hoewel het evenement een open karakter heeft, besloot de organisatie dat extra veiligheid op een druk evenement tegenwoordig wel gepast is. G4S Direct is de afdeling die aanvullende diensten levert als aanvulling op de vaste beveiligingsdiensten van G4S. Voorbeelden zijn het beveiligen van projecten, evenementen of verkeer. De afdeling kan snel, flexibel en betrouwbaar op- en afschalen. De werkzaamheden werden uitgevoerd in samenwerking met de DBBO (Defensie Bewakings- & Beveiligingsorganisatie), net zoals vorig jaar bij de Luchtmachtdagen.

G4S Direct hield met veertig man tegelijkertijd de toegang tot het gebied via de zes ingangen in de gaten. Indien nodig werden bezoekers uit de rij gehaald om tassen en zakken te controleren.

Bij een van de toegangspunten werd als test ook gewerkt met ThruVis. Dit is een innovatieve controlepoort waarmee snel en efficiƫnt is te zien wat iemand in zijn zakken heeft, ook niet-metalen voorwerpen zoals keramische messen of explosieven.