G4S gaat alle BHV-opleidingen voor Defensie, Belastingdienst en DJI verzorgen

G4S gaat alle BHV-opleidingen voor Defensie, Belastingdienst en DJI verzorgen

G4S is vanaf 1 januari 2017 de contractpartner voor Defensie, de Belastingdienst en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) voor het verzorgen van alle BHV-opleidingen. Het contract heeft een looptijd van zes jaar en omvat opleidingen als BHV-basis, ploegleider, EHBO en ademlucht. G4S verzorgde voor Defensie en DJI eerder al opleidingen en opleidingen op maat. Deze maatopleidingen maken eveneens deel uit van het contract.

Het nieuwe contract volgt op een aanbesteding die het Inkoop Uitvoeringscentrum DJI van het ministerie van Veiligheid en Justitie eerder dit jaar openstelde. De openbare aanbesteding voor BHV-opleidingen ten behoeve van het Rijk had betrekking op zes percelen. Inmiddels is de organisatie binnen de divisie Training & Safety begonnen met de voorbereidingen van de implementatie. “Zo zijn we al gestart met het ontwikkelen van de (maatwerk)lesprogramma’s, het op orde brengen van de cursistenadministratie en het leren kennen van de nieuwe contactpersonen”, aldus Dennis Gähler, Directeur G4S Training & Safety.

DJI heeft vijfduizend BHV’ers en is daarmee al jaren de grootste klant van G4S. Net als Defensie vraagt DJI om een specifieke aanpak, omdat de medewerkers onder andere omstandigheden werken. Met zijn expertise en jarenlange ervaring is G4S in staat om dit maatwerk te leveren.

Ook voor de Belastingdienst is G4S al jarenlang de partner voor het organiseren van de BHV- dagen. “Nu we per 1 januari 2017 ook de reguliere opleidingen voor de Belastingdienst gaan verzorgen, kunnen we een totaalpakket aanbieden. Dit geeft ons de kans om ook hier nog meer onze kennis en kunde te laten zien, van het maken van de opleiding, het verzorgen van de cursistenadministratie en -planning tot het naar volle tevredenheid opleiden van de medewerkers”, aldus Gähler.