G4S onderzoekt splitsing G4S Secure en G4S Cash

G4S onderzoekt splitsing G4S Secure en G4S Cash

G4S onderzoekt de mogelijkheden voor het wereldwijd splitsen van de cash en secure solutions activiteiten. Dankzij deze opdeling moeten de twee onafhankelijke onderdelen zich weer meer kunnen gaan richten op hun kernactiviteiten.

Sinds 2013 heeft G4S wereldwijd Secure Solutions en Cash Solutions samengevoegd binnen de groep. Door een mogelijke afsplitsing van Cash Solutions kunnen de beide onderdelen zich in de toekomst weer meer richten op hun eigen kernactiviteiten. Dat zou meerwaarde opleveren voor klanten en aandeelhouders, stelt G4S. Het onderzoek naar de mogelijkheden om te splitsen wordt naar verwachting in 2019 afgerond. Meer informatie wordt verwacht bij de presentatie van de wereldwijde bedrijfsresultaten over het afgelopen jaar in maart.

G4S Group CEO, Ashley Almanza: “Dankzij de implementatie van onze nieuwe organisatiestructuur in januari kunnen we deze splitsing overwegen om de strategische, commerciele en operationele posities van zowel Secure Solutions als Cash Solutions te versterken.”

G4S Cash Solutions levert globaal diensten op het gebied van cash management. Wereldwijd worden klanten bediend in 45 landen. Met Retail Cash Solutions levert G4S als marktleider software en diensten voor betalen met en beheren van contant geld. G4S Secure Solutions is mondiaal marktleider in beveiliging en biedt zowel conventionele als integrale technische beveiligingsoplossingen aan klanten.

Ashley Almanza: “Het onderzoek naar de mogelijkheden van een splitsing biedt beide onderdelen de gelegenheid zich meer te richten op de kernactiviteiten. Dit levert voordelen op aan klanten, aandeelhouders en medewerkers. Ons doel is het vormen van twee sterke, onafhankelijke ondernemingen die hun marktposities versterken en diensten ontwikkelen die bijdragen aan een duurzame groei.”

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht van G4S.