Gemeente Maassluis krijgt nieuwe ‘slimme ogen’

Gemeente Maassluis krijgt nieuwe ‘slimme ogen’

De gemeente Maassluis heeft een nieuwe Verrijdbare Mobiele Camera Unit (VMCU) van De Groot Camerasystemen in gebruik genomen. Deze ultramoderne en energiezuinige mobiele camera kan wel tot veertig dagen geruisloos, zonder vaste voeding, een omgeving of gebouw monitoren en haarscherpe videobeelden met de nieuwste communicatietechnologieƫn opslaan of versturen naar de meldkamer.

Steeds meer gemeentes en politiediensten kiezen voor de flexibele oplossing van de VMCU. Het grote voordeel zit vooral in het feit dat men zelf bij een calamiteit de opstelling kan verplaatsen en snel operationeel kan hebben. Doordat Maassluis gekozen heeft voor de VMCU werkt de gemeente ook actief mee om de kosten voor onnodige transportbewegingen te voorkomen en CO2 uitstoot te reduceren.

De oplossing van De Groot Camerasystemen is gebaseerd op de brandstofcel technologie. De brandstofcellen zijn milieuvriendelijk en zuinig en werken op de zeer zuivere, door SFC gecontroleerde methanol die van een moleculaire-zuiverheidsgarantie is voorzien. De opstelling maakt een minimaal geluid en is vergelijkbaar met een laptop. In tegenstelling tot een aggregaat is de brandstofcel reukloos, ook tijdens het starten. Dit maakt hem zeer milieuvriendelijk. Naast een langdurige bedrijfszekerheid van de unit is de VMCU een ideale surveillance-oplossing in woonwijken, aldus De Groot.

Maassluis wil een duurzame gemeente zijn. De doelstelling is om in 2040 een CO2 neutrale gemeente te zijn. Hiervoor worden zeer veel initiatieven en projecten uitgevoerd. Zo heeft de gemeente bij de aanschaf van de nieuwe camera-oplossing bewust gekozen voor de verrijdbare beveiligingsunit van De Groot, waarin de CO2 uitstoot tot het minimale wordt beperkt.