German Design Award 2016 voor draadloze alarmcentrale Secvest van ABUS

German Design Award 2016 voor draadloze alarmcentrale Secvest van ABUS

De draadloze alarmcentrale Secvest van ABUS heeft een ‘bijzondere vermelding’ toegekend gekregen door de jury van de internationaal erkende German Design Awards 2016. De unieke combinatie van een mechatronisch beveiligingsysteem met videoverificatie en bediening via een app maakt de Secvest tot een van de veiligste en gebruiksvriendelijkste alarmsystemen ter wereld, aldus het oordeel van de jury.

Een professioneel ge├»nstalleerde draadloze alarmcentrale moet een inbreker actief tegenhouden, in plaats van alleen te melden dat een raam of deur is geforceerd of dat er reeds inbrekers in het gebouw aanwezig zijn. Daarom kende de jury van de gerenommeerde German Design Award 2016 de onderscheiding in de categorie ‘Bijzondere vermelding’ toe aan de Secvest draadloze alarmcentrale van ABUS. Anders dan gangbare alarmsystemen kan de draadloze alarmcentrale Secvest inbrekers reeds voor de inbraakpoging actief ophouden en afweren dankzij de wereldwijd unieke mechatronische inbraakbeveiliging. Aanvullend biedt de Secvest beveiliging tegen brand, water en bij noodgevallen. Ook het ontwerp wist de jury te overtuigen: ‘de Secvest staat voor een veelzijdige serie beveiligingsystemen, waarvan de onderdelen functioneel zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd’, zo luidde het oordeel van de jury.

“Wie zich daadwerkelijk wil beveiligen tegen het binnendringen van inbrekers, kan niet om de Secvest heen”, zegt Benjamin Pflaum, directeur van ABUS Security-Center. “Na de eerdere onderscheiding als ‘Beste Product van het Jaar’ bij de Plus X Award 2015 onderstreept deze winst bij de German Design Awards 2016 opnieuw de sterke punten van onze mechatronische alarmsystemen”, aldus Pflaum.

Elektronische en mechanische beveiligingstechniek vullen elkaar aan. Mechanische beveiliging is van oudsher de basis van een effectieve inbraakbeveiliging van woningen of kantoorgebouwen. De mechatronische beveiliging gaat nog een stap verder. De Secvest is verbonden met speciale mechatronische preventieve detectoren op ramen en deuren. Zodra een inbreker deze beveiligde ramen en deuren wil forceren, geven deze melders direct een alarmmelding en leveren de aanvaller tegelijkertijd meer dan 1 ton aan fysieke weerstand. Dieven hebben zo weinig kans om in het gebouw binnen te dringen. Dankzij de veelzijdigheid van de melders beveiligt de Secvest bovendien tevens tegen brand, water en bij noodgevallen. Door de videoverificatie van gebeurtenissen direct op een smartphone, bediening via een app, extragrote toetsen op de centrale en een spraakgestuurd menu is de bediening eenvoudig.

Copyright ┬ę 2015 Security Press/BEVEILIGING