Gert Askes nieuwe bestuursvoorzitter van PROFI-SEC Group

Gert Askes nieuwe bestuursvoorzitter van PROFI-SEC Group

PROFI-SEC heeft Gert Askes benoemd tot bestuursvoorzitter van het beveiligingsbedrijf. Askes heeft een verleden in de beveiligingswereld en logistiek, waarin hij diverse bestuursfuncties bekleedde.

Hij werkte van 2009 tot eind 2015 voor G4S, de grootste particuliere veiligheidsorganisatie van Nederland. Hier groeide Askes uit tot CEO van G4S Nederland en was hij lid van de Europese G4S Board. Daarnaast was hij ook zeven jaar bestuurslid van de Nederlandse Veiligheidsbranche.

Maar Askes zat niet alleen in de wereld van beveiliging en veiligheid. Hij was ook toezichthouder bij de Nederlandse Vereniging voor Commissarissen en Directeuren en B2C Europe (E-commerce). Ook richtte hij SPARQ360 op, dat gespecialiseerd is in verander- en verbetermanagement, waar Askes nog steeds de leiding heeft.

Sinds augustus zit Askes in de one-tier board (één bestuur met toezichthouders en directie) van PROFI-SEC als niet-uitvoerend bestuurder. Hij vertolkt hier de rol als voorzitter. “De directie is van mening dat bestuurlijke versterking met de juiste kennis en ervaring past bij de plek die PROFI-SEC inneemt binnen de Nederlandse beveiligingsbranche. Dit steunt haar ambitie om verder te groeien en het bedrijf door te ontwikkelen naar het volgende level.

Askes is blij met zijn benoeming tot voorzitter. “Ik ben enthousiast dat ik mij aan PROFI-SEC heb mogen verbinden. Dit is een professionele en warme organisatie met menselijke benadering en een enorme potentie voor verdere groei.”