GJD neemt specialist in terreinbeveiliging Radiovisor over

GJD neemt specialist in terreinbeveiliging Radiovisor over

GJD, fabrikant van professionele bewegingsdetectoren en LED-verlichting voor terreinbeveiliging, heeft Radiovisor overgenomen. Dit in infrarood detectietechnologie gespecialiseerde bedrijf levert onder meer de ‘Predator’-range actieve ATEX-gecertificeerde GS100 IR beams voor detectie van personen en voertuigen in ruige omgevingen. Deze detectoren zullen worden gefabriceerd door GJD in Engeland als uitbreiding op het uitgebreide aanbod aan terreinbeveiliging van GJD.

Radiovisor werd ruim negentig jaar geleden opgericht en ontwikkelde onder meer detectiesystemen voor terreinbeveiliging. Het innovatieve Predator-systeem vult het productenaanbod van GJD per direct aan. Het systeem biedt installateurs, opdrachtgevers en consultants een ‘one-stop-shop’ voor IP-detectoren, actieve infrarode beams, alarmapparatuur en CCTV LED-verlichting voor alle facetten van buitendetectie en verlichting van terreinen.

Mark Tibbenham, Managing Director van GJD: “We zijn zeer verheugd om deze strategische overname bekend te maken. Hierdoor kunnen we ons als specialist op het gebied van terreinbeveiliging verder ontwikkelen en groeien. De vraagt naar deze high-end en intelligente IR beam-sets voor betrouwbare detectie in gevaarlijke gebieden neemt snel toe. De apparatuur voor terreinbeveiliging van GJD detecteert in een zo vroeg mogelijk stadium. We leveren betrouwbare detectie die het aantal onterechte alarmmeldingen reduceert. De toevoeging van de infrarode beam-technologie van Radiovisor zal ons productenaanbod nog verder verbeteren.”