Griffid en BetaGuard presenteren intelligent camerabeveiligingsconcept

Griffid en BetaGuard hebben gezamenlijk een beveiligingsconcept gepresenteerd dat camerabewaking met geavanceerde sensortechniek combineert. BetaGuard was op zoek naar een intelligent videomanagementsysteem dat ook kon worden gekoppeld met hun eigen draadloze beveiligingsoplossingen, waarmee het mogelijk is om een camerabeveiligingssysteem te implementeren dat snel en adequaat geplaatst kan worden op tijdelijke locaties.

Het systeem moest beheersbaar en flexibel zijn en de schaalbaarheid hebben om makkelijk uit te breiden. Bovendien moesten de klanten van BetaGuard kunnen meekijken met het beeldmateriaal en genotificeerd worden bij alarmmeldingen. De alarmmeldingen moesten tevens worden doorgezet naar de aangesloten meldkamers voor alarmopvolging.

De oplossing is gevonden bij Griffid die op basis van haar videomanagement softwareplatform een portaloplossing voor cameratoezicht heeft ontwikkeld. Gecombineerd met een industriƫle videoserver voor lokale opnames zorgt het systeem voor automatische doormelding naar de meldkamer. Installateurs hoeven geen diepgaande ICT-kennis te bezitten om het camerasysteem bij klanten te installeren. Het systeem meldt zich na opstarten automatisch aan aan de portal en maakt een routerconfiguratie overbodig.

Door de samenwerking met Griffid is BetaGuard nu ook in staat om naast haar geavanceerde draadloze beveiligingsoplossingen, haar klanten ook maatwerk oplossingen te bieden op het gebied van intelligente camerabeveiliging.