Hanwha Group verwerft aandelen Samsung Techwin

Hanwha Group verwerft aandelen Samsung Techwin

De meerderheidsaandeelhouders van Samsung Techwin, waaronder Samsung Electronics, Samsung C&T en andere onderdelen van de Samsung Group, hebben een overeenkomst getekend over de verkoop van hun aandelen in Samsung Techwin aan de Hanwha Group uit Zuid-Korea. Door de overeenkomst verwerft de Hanwha Group een belang van 32,4 procent in Samsung Techwin.

“Door de investering van Hanwha Groep in Samsung Techwin is onze productontwikkeling voor de toekomst zekergesteld”, aldus Jong Wan Lim, Managing Director Security Solutions bij Samsung Techwin Europe. “We kunnen klanten verzekeren dat de levering van producten niet zal worden gehinderd door deze transactie. Zij kunnen dezelfde pre-en post sales ondersteuning verwachten zoals zij gewend zijn van Samsung Techwin.”

De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2015 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

De Hanwha Group, opgericht in 1952, is wereldwijd actief met een brede reeks activiteiten waaronder industrie, financiele dienstverlening en de vrijetijdssector. Tot de Hanwha Group behoren 52 dochterondernemingen in Zuid-Korea en negentig in het buitenland. In 2013 bedroeg de totale omzet van de Hanwha Group 35,13 miljard dollar, terwijl de bezittingen werden geschat op ongeveer 117,4 miljard dollar.