HEXTA officieel TAPA Security Service Provider

HEXTA officieel TAPA Security Service Provider

HEXTA is officieel TAPA Security Service Provider geworden. Volgens het in beveiliging van buitenterreinen in de transport en logistiek gespecialiseerde bedrijf hebben opdrachtgevers zoals logistieke bedrijven steeds meer behoefte aan een TAPA gecertificeerde oplossing. Vaak omdat ook hun klanten dat willen of eisen.

Voor HEXTA was dit reden om zich aan te sluiten bij TAPA (Transported Asset Protection Association). De TAPA organisatie ondersteunt en certificeert wereldwijd logistieke dienstverleners en transporteurs bij het voorkomen en bestrijden van transportcriminaliteit zoals diefstal van voertuigen, ladingdiefstal en diefstal uit magazijnen.

Het aantal incidenten in de logistieke sector stijgt en deze incidenten worden ook steeds gewelddadiger. Diefstal van waardevolle goederen in de logistieke keten van toeleveringsbedrijven kost jaarlijks wereldwijd meer dan 8 miljard euro. In Nederland gaat dat om meer dan 325 miljoen euro. TAPA heeft normen en richtlijnen opgesteld en werkt met gespecialiseerde adviseurs en dienstverleners.