Hikvision sluit partnerschap met security lab Brightsight

Hikvision sluit partnerschap met security lab Brightsight

Hikvision heeft een partnership gesloten met Brightsight, het grootste security lab ter wereld, om samen te werken op het gebied van cybersecurity en het beschermen van beveiligingssystemen tegen aanvallen. Brightsight zal onder meer de volledige productreeks van Hikvision evalueren.

Technologie onderzoeksinstituut Gartner voorspelde in 2017 dat meer dan 20 miljard Internet of Things (IoT) apparaten zullen worden toegepast in 2020. In dat jaar zal volgens Gartner 95 procent van de nieuwe producten verbinding kunnen maken met het internet. Hikvision, dat actief IoT-apparaten fabriceert, zal door de samenwerking met Brightsight bij het ontwerpen van nieuwe producten nog beter rekening kunnen houden met trends en ontwikkelingen uit de praktijk.

“Hikvision neemt cybersecurity dreigingen zeer serieus en onderneemt dagelijks actie om te garanderen dat onze producten niet alleen innovatief zijn, maar ook dat zij voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van cybersecurity”, aldus Dr Bin Wang, Chief Officer van het Network Information Security Laboratory and Network Security Department van Hikvision. “Brightsight is wereldwijd een bekend cybersecurity lab en deze samenwerking helpt bij het verder verhogen van cybersecurity van alle onze producten.”

“Dit partnerschap met Hikvision onderstreept onze toewijding aan het verhogen van cybersecurity van producten wereldwijd. De manier waarop Hikvision zich toelegt op het beveiligen van hun producten en accreditatie is een van de eerste belangrijke stappen in de wereld van IoT-apparaten”, zegt Ernst Bovelander, Chief Business Officer bij Brightsight. “We zijn er trots op het security lab van Hikvision te zijn en kijken uit naar een langdurige samenwerking.”