Integratie camera’s Vivotek en VMS Axxonsoft

Integratie camera’s Vivotek en VMS Axxonsoft

De integratie van de Analytic Video Tracker-functie van Axxonsoft met het Application Development Platform (VADP) van Vivotek is afgerond. Met de Analytic Video Tracker-functie kunnen voorwerpen worden gevolgd op basis van eigenschappen.

Het is mogelijk verschillende voorwerpen te identificeren zoals individuele mensen, groepen mensen of voertuigen) en de gedetecteerde informatie zoals metadata te versturen naar de videomanagementsoftware (VMS) Axxon Next en Axxon Intellect Enterprise van Axxonsoft voor verdere analyse en rapportages.

Vivotek introduceerde begin 2014 Vivotek VADP, een open platform voor het integreren van video analyse functionaliteit in de camera’s van de fabrikant. Met dit geavanceerde en flexibele platform kunnen functies als het tellen van voorwerpen, passeren van een virtuele lijn in het beeld, gezichtsherkenning en hittemap direct worden geïnstalleerd op camera’s van Vivotek.

Door de integratie van Vivotek VADP en de Analytic Video Tracker-functie van Axxonsoft is het nu mogelijk om direct voorwerpen binnen het bereik van de camera’s te volgen vanuit de camera zelf, waardoor minder transmissie nodig is met de server en efficienter kan worden gewerkt.

“Door deze integratie kunnen klanten nu effectief en efficiënt video content analysis toepassen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van het gehele videobewakingsysteem”, zegt Murat Altuev, President van Axxonsoft. William Ku, vice-president Brand Business Division bij Vivotek: “We zijn verheugd met deze diepgaande integratie van ons VADP met de video content analysis-functies van Axxonsoft. De ontwikkeling van ‘in-camera’ video content analyse en de naadloze compatibiliteit tussen VADP en Analytic Video Tracker levert zeker toegevoegde waarde voor klanten wereldwijd.”

Copyright © 2015 Security Press/BEVEILIGING