Integratie centraal tijdens Access4U evenement UTC Fire & Security

Integratie centraal tijdens Access4U evenement UTC Fire & Security

De ‘Next Step Integration’ was het centrale thema van het Access4U evenement van UTC Fire & Security op 20 september in Fort Lent bij Nijmegen. Tijdens de drukbezochte dag werd de vooruitgang op het vlak van integratie toegelicht en werden in verschillende interactieve sessies uiteenlopende toepassingsmogelijkheden gepresenteerd.

De dag vond plaats in het uit 1862 stammende Fort Lent en het voormalige verdedigingsbolwerk van de stad Nijmegen vormde een uitstekend decor om het contrast weer te geven tussen oude en moderne beveiligingstechnieken.

Te zien waren onder meer toegangscontrole binnen ATS Advanced, biometrische lezers, de FlexZone perimeterdetectie die met een sensorkabel in een hekwerk pogingen tot overklimmen of doorknippen detecteert en meldt waarbij de locatie van de indringers tot een nauwkeurigheid van drie meter wordt bepaald, UltraSync communicatie, de unieke softwarematige integratie van inbraakdetectie en video in de firmware van de recorders en de volledig nieuwe ATS8600 versie 2016. Truvision Navigator maakt pushmeldingen mogelijk naar mobiele apparaten als smartphones en tablets bij alarmmeldingen. Camerabeelden zijn te bekijken in een overzichtelijke tijdlijn, zowel als live weergave als playback van opgenomen beelden.

De dag werd besloten met een receptie voor Ton Schrader, die veertig jaar in dienst is van de distributeur. Hij startte veertig jaar geleden als 22-jarige preventietechnicus en wist zich door de jaren heen op te werken tot Senior Accountmanager. Schrader benadrukte dat het jubileum beslist nog geen afscheidsfeest betekende en vertelde prachtige anekdotes over de start van het bedrijf vanuit een appartement waar zich af en toe bijzondere taferelen afspeelden. Tijden veranderen en ook de bedrijfsnaam veranderde meer dan eens, en het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste beveiligingsdistributeurs van Nederland. De kracht van UTC Fire & Security blijkt wel uit het feit dat hij al die jaren maar drie directeuren heeft meegemaakt, vertelde Schrader.