ISO 27001 certificering voor dormakaba

ISO 27001 certificering voor dormakaba

Dormakaba heeft de ISO/IEC 27001:2013 certificering ontvangen. Deze standaard is ontwikkeld om organisaties een raamwerk te bieden voor het opzetten van processen om een Information Security Management System (ISMS) te implementeren, toe te passen, te monitoren, te herzien en te verbeteren.

De implementatie ervan zorgt niet alleen voor een passend niveau van IT-beveiliging, maar omvat ook informatiebeveiliging van de gehele bedrijfsvoering, inclusief mensen, processen en technologie├źn. Normen zoals ISO 27001 dienen niet alleen om de veiligheid van een bedrijf en zijn partners te garanderen, maar worden tegenwoordig door veel bedrijven ook beschouwd als een eerste voorwaarde om samen te werken.

Dormakaba heeft al in 2018 een ISMS ingevoerd en gerelateerde rollen vastgesteld en toegewezen, in lijn met de hoogste standaarden in de branche. De nieuwe certificering is gevalideerd door Lloyd’s Register, dat is gespecialiseerd in geaccrediteerde certificatiediensten.

Speciale aandacht is besteed aan de robuustheid en kwaliteit van de risicomanagementprocessen met betrekking tot informatiebeveiliging. Als onderdeel van de audit moest worden voldaan aan strenge beoordelingscriteria en aangetoond dat er een systematische en continu aanpak werd gevolgd om de risico’s op het gebied van informatiebeveiliging te verlagen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfs- en klantgegevens gewaarborgd is en dat data strikt beheerd wordt.