Maasvlakte Plaza nieuwe standaard voor beveiligd parkeren

Maasvlakte Plaza nieuwe standaard voor beveiligd parkeren

Op woensdag 3 mei opende Havenbedrijf Rotterdam een internationaal transportpark met een grootschalige truckparking en moderne voorzieningen voor chauffeur en vrachtwagen. Maasvlakte Plaza is één van de grootste beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Europa. Door de opening verdubbelt het aantal beveiligde parkeerplaatsen in de haven naar 750.

De truckparkings voorzien duidelijk in een behoefte, want de gemiddelde bezettingsgraad per nacht ligt momenteel boven de 80 procent. Sinds de opening van deze beveiligde parkeerplaatsen is de veiligheid van geparkeerde vrachtwagens aanzienlijk verbeterd en de hinder afgenomen.

De samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam rond Maasvlakte Plaza komt voort uit een ambitie van Trigion om veiligheid te creëren in het havengebied en binnen de logistieke sector, twee segmenten die extra aandacht hebben gekregen. Het beveiligingsconcept dat rond Maasvlakte Plaza is ingericht bestaat uit een integrale samenwerking tussen specialisten van Trigion Beveiliging, de AlarmServiceCentrale en Traffic Support. Ook zusterbedrijf Gom Schoonhouden is in het concept betrokken.