Marine domecamera’s Siqura brengen project The Ocean Cleanup in beeld

Marine domecamera’s Siqura brengen project The Ocean Cleanup in beeld

De marine domecamera van Siqura brengt de komende maanden het werk van The Ocean Cleanup foundation in beeld in de Grote Oceaan. De fabrikant sponsort het project dat moet bijdragen aan het opruimen van de grote hoeveelheid plastic afval die wereldwijd in de oceanen terecht is gekomen.

Het afval heeft zich grotendeels opgehoopt in vijf zogenaamde ‘ocean garbage patches’. De grootste hiervan is de Great Pacific Garbage Patch tussen Hawai en San Francisco. Het plastic beïnvloedt ecosystemen en de gezondheid van mens en dier. Het probleem is op te lossen door het lozen van afval in de oceanen te verminderen en het reeds aanwezige plastic zoveel mogelijk op te ruimen. The Ocean Cleanup ontwikkelt geavanceerde technologieën om plastic te verwijderen. Een volledige inzet van de systemen kan 50 procent van de Great Pacific Garbage Patch binnen vijf jaar opruimen.

Deze zomer begint een zeshonderd meter lang opruimsysteem in de oceaan tussen Hawaï en San Francisco. Dit systeem concentreert plastic in de Great Pacific Garbage Patch zodat het eenvoudig aan land is te brengen voor recycling. De Siqura SA-HSD820V2H3 marine domecamera is bij uitstek geschikt om het project in beeld te brengen. De behuizing van de camera bestaat uit 316L roestvrij staal voor een maximale bescherming tegen corrosie. De camera met 30x zoom is ook bestand tegen trillingen, schokken en grote temperatuurverschillen.