Milestone XProtect VMS nu ook beschikbaar via Amazon Web Services cloudplatform

Milestone XProtect VMS nu ook beschikbaar via Amazon Web Services cloudplatform

Het XProtect video management platform van Milestone Systems is vanaf 9 juni ook beschikbaar via Amazon Web Services (AWS), het meest gebruikte cloudplatform ter wereld.

Eerder dit jaar werd al bekend dat Milestone zich heeft aangesloten bij het Amazon Partner Network. Naast de volledige versie van het XProtect platform, gaat Milestone ook het gratis XProtect Essential+ aanbieden via AWS. Beide versies zijn beschikbaar via de cloud en kunnen direct ingezet worden vanuit de AWS Marketplace, als alternatief naast de ‘traditionele’ VMS-systemen die draaien op een lokale server. De vereiste licenties om XProtect te activeren op AWS zijn uitsluitend beschikbaar via de bestaande distributiekanalen van Milestone.

AWS Amazon Web Services is een beveiligd platform dat uiteenlopende diensten levert met een wereldwijde beschikbaarheid. Het toepassen van XProtect via AWS biedt gebruikers veel flexibiliteit en controle over hun IT-middelen. Zo kan XProtect worden opgezet met slechts enkele muisklikken binnen twintig minuten.

XProtect via AWS werkt direct vanuit de AWS Marketplace. Deze digitale catalogus helpt gebruikers bij het vinden, kopen, toepassen en beheren van software en diensten. Bij gebruik van XProtect via de AWS Marketplace wordt de installatie geautomatiseerd en kan een vooraf ingestelde versie van XProtect met enkele muisklikken direct worden gebruikt.

Klanten hebben voor gebruik van de AWS Marketplace een account nodig. Voor het activeren van XProtect VMS via AWS is een geldige XProtect licentie vereist. Eindgebruikers kunnen hiervoor een bestaande licentie gebruiken of een licentie aanschaffen bij een distributiepartner van Milestone. Voor de gratis versie Essential+ via AWS is een kostenloze upgrade beschikbaar naar de volledige versie van XProtect. Deze kan op ieder gewenst moment worden benut.