Mobotix behaalt Platinum Partner status Genetec

Mobotix behaalt Platinum Partner status Genetec

Mobotix is door Genetec benoemd tot platinum partner. Deze hoogste status, die nog maar acht partners van Genetec wereldwijd bezitten, is een erkenning van de wederzijdse strategische samenwerkingsrelatie.

Beide bedrijven werken zowel samen op het gebied van research, ontwikkeling en testen, als business development en verkoopondersteuning voor nieuwe en bestaande klanten. Als onderdeel van het platinum partnerschap worden de buiten, binnen en thermische Mobotix Mx6-serie camera’s officieel ondersteund in de huidige en toekomstige versies van het Genetec Security Center.

Inclusief uitgebreide ondersteuning voor Mobotix’s MxPEG codec en de intelligente tools voor video-analyse en gedragsdetectie. Beide partners gaan ook elkaars sterkten benutten om kleine en grote klanten met meerdere vestigingen te voorzien van beveiligingsoplossingen die gebaseerd zijn op een open architectuur.

Het Genetec Security Center integreert IP-beveiligingssystemen binnen een centraal en intuïtief te gebruiken platform om gebruikers een managementinzicht te geven van alle beveiligingstoepassingen. Variërend van toegangscontrole, videosurveillance en inbraakdetectie, tot speciale toepassingen als automatische nummerplaatherkenning. Met als resultaat dat organisaties een overkoepelend en uniform inzicht krijgen en connectie met de cloud. Genetec’s Security Center sluit naadloos aan op Mobotix’s hoge resolutie netwerkgebaseerde oplossingen voor videobeveiliging en daarbij behorende decentrale architectuur en het lage energieverbruik.

“Sinds de eerste aankondiging van onze partnerrelatie met Genetec achttien maanden geleden, hebben wij samen al een aanzienlijk aantal klanten gewonnen en onze technologieën geïntegreerd”, zegt Thomas Dieregsweiler, hoofd productmanagement bij Mobotix. “Vanaf nu gaan wij nog meer kansen benutten om voor onze gezamenlijke klanten voordelen te realiseren op het gebied van toepassingen en kosten.”

“Mobotix heeft haar technologie en integratiemogelijkheden toegankelijker gemaakt voor marktleidende partners als Genetec”, zegt Georges Tannous, Strategic Alliances Director van Genetec. “De Platinum Partner status onderstreept ons commitment om zowel klanten als andere partners binnen het gezamenlijke ecosysteem te laten profiteren van alle voordelen die een betere integratie opleveren. Wij kijken uit naar de verdere samenwerking met Mobotix als onderdeel van een aantal gezamenlijke initiatieven voor marktontwikkeling later dit jaar.”