Motorola Solutions neemt Avigilon over

Motorola Solutions neemt Avigilon over

Motorola Solutions heeft de overname van de Canadese fabrikant van videosystemen Avigilon aangekondigd. Met deze overname, die naar verwachting aan het eind van het tweede kwartaal van 2018 wordt voltooid, wil Motorola Solutions het bestaande portfolio van bedrijfskritische communicatietechnologie uitbreiden.

Avigilon, met hoofdkantoor in Vancouver, ontwikkelt geavanceerde systemen voor videobewaking, waaronder videoanalytics, netwerk video management software en hardware zoals bewakingscamera’s en toegangscontrolesystemen. De producten van Avigilon worden toegepast bij zowel commerciĆ«le organisaties als overheidsinstellingen voor het beveiligen van onder andere vitale infrastructuur, luchthavens, overheidsgebouwen, openbare locaties, zorginstellingen en winkelcentra. Het bedrijf heeft ruim 750 Amerikaanse en internationale patenten.

“Met deze overname wordt het geavanceerde videobewakings- en analytics platform van Avigilon toegankelijk voor nog meer eindgebruikers en breiden we ons huidige portfolio uit met nieuwe producten en technologie”, aldus Greg Brown, voorzitter en CEO van Motorola Solutions. “Video kan een voorname rol spelen bij het veiliger maken van steden. Het levert efficiĆ«nte ‘ogen en oren’ voor het bewaken van uiteenlopende locaties en geavanceerde video analytics waarschuwen proactief voor indringers op terreinen of kunnen snel een persoon lokaliseren die ergens een verdacht voorwerp heeft achtergelaten.”

Deze overname geeft Motorola Solutions kansen voor uitbreiding in nieuwe marktsegmenten, voor het leveren van veilige en betrouwbare communicatietechnologie aan bijvoorbeeld de olie en gas industrie, transportsector, bedrijven en het hoger onderwijs. Klanten kunnen voortaan geavanceerde security systemen aanschaffen als onderdeel van het portfolio technologie voor bedrijfskritische communicatie van Motorola Solutions.

Het videobewakingsplatform van Avigilon helpt bij het omzetten van video van reactief (terugkijken naar wat er is gebeurd) naar proactief: in realtime waarschuwen wanneer een verdacht persoon, voorwerp of voertuig is gedetecteerd. Dankzij deze intelligentie kunnen gebruikers sneller de juiste beslissingen nemen.

“We zijn verheugd deel te gaan uitmaken van Motorola Solutions, aangezien hun visie en bedrijfsstrategie volledig overeen komt met die van ons”, zegt Alexander Fernandes, oprichter en chief executive officer en chairman of the board van Avigilon. “Deze combinatie biedt nieuwe kansen aan Avigilon, waardoor we nog meer kunnen innoveren en klanten meerwaarde kunnen bieden.”