Multi-factor authenticatie vereist voor CSL-diensten

Multi-factor authenticatie vereist voor CSL-diensten

CSL voert vanaf deze week een nieuw verificatieproces in voor CSL Live, de My Base App en CSL Remote Manager. Gebruikers moeten bij het inloggen een multi-factor authenticatie-proces doorlopen.

Dit proces genereert een code in tijdsintervallen die de gebruiker dient in te voeren om toegang te krijgen. Deze toegangscodes worden gegenereerd via e-mail, sms of een authenticator-app. Het proces is vergelijkbaar met systemen zoals internetbankieren en toegang tot overheidssystemen, meldt CSL.

Bij CSL Live zal het portaal gebruikers vragen om een authenticatie-app te installeren of om sms of e-mail te selecteren. De sms-optie is alleen mogelijk als CSL een mobiel nummer heeft dat aan het gebruikersaccount is gekoppeld.

De My Base App dient te worden bijgewerkt. Dit kan worden gedaan vanuit de Google Play of App Store. Oudere versies van CSL Remote Manager dienen te worden geupdate naar de laatste versie. Deze kan worden gedownload via het My Base-gedeelte in CSL Live.

Deze extra verificatie zal standaard om de dertig dagen, na volledig uitloggen van een gebruiker of na een update van onze diensten noodzakelijk zijn.