Nederlandse fabrikant beveiligingshekken wint internationale innovatie award

Nederlandse fabrikant beveiligingshekken wint internationale innovatie award

Het Nederlandse bedrijf Stackdoor Products heeft in Stuttgart de internationale R+T innovatieprijs 2018 gewonnen. Het Harderwijkse bedrijf, dat is gespecialiseerd in beveiligingshekken voor gevels en entrees won met hun zelf ontworpen en ontwikkelde Stackdoor stapelhek in de categorie ‘doors and gates’.

De Stackdoor wordt niet opgerold, maar stapelt zich met behulp van een speciale techniek op. Hierdoor heeft het hek volgens de fabrikant minimale inbouwruimte, een hogere inbraakwerendheid en is het ten opzichte van de concurrentie in iedere vorm toepasbaar. De jury heeft het besluit naar eigen zeggen snel en unaniem genomen.

Tammo Schut, uitvinder van de Stackdoor: “Ik ben begonnen met het ontwikkelen van de Stackdoor in mijn eigen garage. Beginnend als klein bedrijf zijn we in enkele jaren uitgegroeid tot een grote landelijke, maar inmiddels ook internationale speler met projecten tot in Koeweit en Suriname. De kern is en blijft om bij jezelf te blijven en je product(en) continu door te ontwikkelen. Waar heeft de markt behoefte aan? Hoe bieden we maximale veiligheid tegen inbraak? En welk probleem moet worden opgelost?”