Nieuw toegangsysteem ASSA ABLOY voor Dubai Hyatt hotel

Nieuw toegangsysteem ASSA ABLOY voor Dubai Hyatt hotel

Het Hyatt Regency Dubai Creek Heights hotel heeft onlangs een nieuw elektronisch toegangscontrolesysteem in gebruik genomen voor de kantoorruimtes die niet voor bezoekers toegankelijk zijn. De hotelgroep heeft gekozen voor de Aperio elektronische technologie van ASSA ABLOY die naadloos is geintegreerd met een bestaand toegangsysteem van Gallagher.

Het Hyatt Regency Dubai Creek Heights is een nieuw vijfsterren hotel in Dubai’s Healthcare City. Het hotel met 464 luxueuze kamers en 34 etages richt zich zowel op zakelijke gasten als toeristen. Het hotel vroeg als onderdeel van de opdracht om een betrouwbare technische ondersteuning, wilde werken met een lokale system-integrator, terwijl de gekozen oplossing moest passen binnen het beschikbare budget. ASSA ABLOY werkte samen met Gallagher voor de online sluitsystemen en met x-Plan voor de offline systemen.

De toegangverlening tot de kantoren van het nieuwe hotel is nu toekomstbestendig. De lokale system-integrator Al Futtaim Technologies heeft een mix van online en offline Aperio elektronische toegangsystemen geïnstalleerd. Er zijn 25 online E100 rozetten en 51 offline E900 rozetten geïnstalleerd. Met Aperio kunnen de security managers van het nieuwe Hyatt deuren op afstand bewaken. Het is mogelijk om deuren draadloos te openen en er kunnen hogere toegangsrechten worden toegekend aan bepaalde deuren van ruimtes die bijvoorbeeld alleen voor bepaalde medewerkers toegankelijk zijn.

De draadloze Aperio rozetten zijn eenvoudig te installeren en verbinden met toegangbeheersystemen. Deuren die zijn voorzien van Aperio worden bediend met standaard RFID-smartcards en gevoed door standaard batterijen. Indien noodzakelijk in de toekomst kan het systeem makkelijk worden uitgebreid met aanvullende Aperio sloten.

Copyright © 2016 Security Press/BEVEILIGING