Nieuwe producten en functionaliteiten tijdens Synology 2019 in Utrecht

Nieuwe producten en functionaliteiten tijdens Synology 2019 in Utrecht

Synology heeft tijdens het Synology 2019-evenement in Utrecht nieuwe producten en applicaties aangekondigd. Onder andere het meer solide en intuïtievere DiskStation Manager 7.0 (DSM 7.0), de dual-active Unified Controller UC300 voor constante dienstverlening voor bedrijven, het licentievrije Active Backup Suite voor de zakelijke markt en de mesh router MR2200ac, ondersteund door Synology Router Manager 1.2 (SRM 1.2), werden aangekondigd.

“Synology blijft veilige en betrouwbare producten en diensten leveren aan zijn klanten. Vanuit verschillende sectoren, waaronder de overheid, finance, technologie en industrie ontvangen we lof voor onze data-opslagoplossingen. In de nabije toekomst zal Synology ook andere markten betreden. Met behulp van machine learning willen we een allesomvattende oplossing bieden voor opslag, offsite back-up, netwerkcommunicatie en clouddienstverlening”, zegt Derren Lu, CEO bij Synology.

De gloednieuwe gebruikersinterface van DSM 7.0 heeft een beter gestroomlijnd design en biedt gebruikers een rustige achtergrond, zodat ze zich beter kunnen concentreren op de informatie in hun browser. Het nieuwe ‘guided’ concept bevat meer dan 1500 contextuele en interactieve boodschappen, waarmee gebruikers op de hoogte worden gebracht van wat er is gebeurd, waarom en hoe ze moeten omgaan met onverwachte gebeurtenissen. Zo behouden gebruikers beter de controle.

Om een stabieler framework voor opslag te bieden, is DSM 7.0 uitgerust met een snelle RAID hersteltechnologie, geïntegreerde machine learning-technologieën die disk failure kunnen voorspellen en een geautomatiseerd vervangingsmechanisme dat meerdere beschermlagen biedt voor schijven. Het geheel vernieuwde CMS 2.0 maakt het mogelijk om met een Synology NAS tienduizend andere NAS-devices te beheren, waardoor grootschalige toepassingen voor zakelijke gebruikers mogelijk worden.

Meer dan een kwart van de Synology-gebruikers maakt gebruik van iSCSI Target. Om een stabieler basisframework te bieden introduceert Synology een nieuwe productlijn: UC300 (Unified Controller). Dit is de eerste iSCSI-server die is uitgerust met een dual-active controller. Zo wordt een constante dienstverlening gegarandeerd wanneer er zich een failure voordoet en wordt een performance van meer dan honderdduizend IOPS mogelijk gemaakt.

In het verleden konden bedrijven zich geen volledige databeschermingsoplossing veroorloven door een gebrek aan middelen bij IT of het management. Volgens IDC heeft meer dan de helft van alle ondernemingen in de afgelopen drie jaar te maken gehad met onherstelbare schade aan data. Synology brengt de licentievrije zakelijke back-upoplossing Active Backup Suite uit, waarmee klanten hun data op fysieke, virtuele en cloudinfrastructuren kunnen beschermen via één platform. De verkoop van hardware koppelen aan softwarelicenties is een radicale breuk met de gebruikelijke gang van zaken in de markt voor back-up. Zakelijke back-up wordt hierdoor beter betaalbaar.

Synology richtte zich lange tijd op de ontwikkeling van software om netwerkbeveiliging en -beheer te verbeteren. De eerste mesh router van Synolgy, MR2200ac, is uitgerust met het speciaal hiervoor ontwikkelde besturingssysteem SRM 1.2. Naast een groter WiFi-bereik voor een snelle en betrouwbare verbinding biedt de intuïtieve interface gebruikers meer inzicht in hun thuisnetwerk, zodat ze deze beter kunnen monitoren en beschermen.

Het nieuwe Safe Access pakket biedt gebruikers de mogelijkheid om verschillende rollen toe te kennen aan gebruikers, ongeacht het apparaat waarmee ze online zijn. Zo kan internetgebruik gemonitord worden en worden aanvallen door kwaadaardige sites voorkomen. Dit zorgt voor een veiliger netwerk, zowel thuis als op het werk.

In aanvulling op bovengenoemde applicaties heeft Synology de volgende toevoegingen gepresenteerd: een nieuwe functionaliteit voor filestreaming in de Drive-applicatie, deep learning technologie voor het corrigeren van afbeeldingen in Moments, integratie tussen Synology-producten en slimme spraakassistenten zoals Alexa en Siri, en de integratie van deep learning technologieën in Surveillance Station DVA.