NVD Beveiligingsgroep door overname grootste aanbieder tracking en tracing in Nederland

NVD Beveiligingsgroep door overname grootste aanbieder tracking en tracing in Nederland

NVD Beveiligingsgroep is dankzij de overname van de klanten en activiteiten van een voormalige concurrent in Vlaardingen in Nederland de grootste aanbieder geworden van ‘tracking & tracing’. Dit houdt in dat voertuigen automatisch kunnen worden gevolgd en een alarmmelding wordt verstuurd bij diefstal of afwijking van een geplande route. Dit in Nederland, maar ook ver over de grenzen.

Tracking & tracing is niet nieuw voor NVD Beveiligingsgroep, maar beperkte zich tot nu toe vooral tot luxe personenwagens en bestelwagens in Nederland. Met de overname van Meldkamer Vlaardingen wordt NVD Beveiligingsgroep in één keer een van de grootste spelers op Europees niveau. Het bedrijf kan nu waardevolle transporten begeleiden in heel Europa, waarbij nauw wordt samengewerkt met politiediensten en particuliere beveiligingsbedrijven tot in Rusland aan toe. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste techniek en geavanceerde communicatie via satellietverbindingen.

Buitenkans
René den Dekker is portefeuillehouder voor deze uitgebreide activiteit. Hij zegt: “De overname van de activiteiten van Meldkamer Vlaardingen betekent een buitenkans voor ons. Niet alleen groeit daarmee ons klantenbestand aanzienlijk, maar krijgen wij ook de beschikking over kennis en technologie die ons een heel krachtige positie binnen de logistieke sector bezorgt. Dit maakt ons interessanter voor multinationals. Voor hun wagenpark, maar wellicht op termijn ook voor beveiliging van hun vaste objecten. Daarnaast zal de nieuwe kennis ons ook in staat stellen onze huidige dienstverlening nog verder te optimaliseren.”