Oostenrijkse gemeente Marchegg vertrouwt op AirKey van EVVA

Oostenrijkse gemeente Marchegg vertrouwt op AirKey van EVVA

De Oostenrijkse gemeente Marchegg maakt voor de toegangscontrole op het gemeentehuis gebruik van het sluitsysteem AirKey van EVVA. Het systeem wordt ook toegepast voor toegang tot de technische dienst van de gemeente, verschillende scholen en de brandweer. Ook het nieuwe Wasserdienst-Haus, waar de jonge talenten van de brandweer worden opgeleid en ervaren brandweermannen hun praktijkkennis verder kunnen ontwikkelen, wordt beveiligd met AirKey.

Marchegg is een gemeente met ongeveer drieduizend inwoners in het district Gänserndorf in Neder-Oostenrijk. Het plaatsje is vermaard om zijn ooievaars. Eén keer per jaar, eind maart, komen ongeveer honderd ooievaars aan in Marchegg om hier te broeden en de jonge ooievaars op te voeden. Dankzij dit schouwspel van de natuur én het Slot Marchegg is Marchegg een populaire bestemming voor dagtrips.

De eerste samenwerking van EVVA-partner FAXE met de gemeente Marchegg vond al plaats in 2009. Toen werd de aanbesteding voor het beveiligen van de brandweer met AirKey gewonnen. “Vanwege de vele verloren sleutels in de loop der jaren werd er in eerste instantie één AirKey-cilinder geïnstalleerd om de hoofdingang van het brandweergebouw te beveiligen. Maar het concept met de flexibele toegangscontrole via de smartphone en app, of met sleutelhangers overtuigde al heel snel”, vertelt Wolfgang Reichsthaler, directeur en projectcoördinator. Dankzij het gratis online-systeem en de eenvoudige omgang met AirKey groeide één cilinder uit tot vijf exemplaren. “AirKey werd erg snel aanvaard en zorgt voor een altijd hoog veiligheidsniveau.”

In het kader van deze samenwerking overtuigden niet alleen de betrouwbare kwaliteitsproducten van EVVA, maar ook het partnerschap en de professionele afwikkeling. Daarom kreeg FAXE opdracht om in totaal negen andere gebouwen ook met AirKey uit te rusten. Het gemeentehuis van Marchegg, het station, vier kleuterscholen, de basisschool, de school voor voortgezet onderwijs en tenslotte ook nog het meest historische gebouw uit de omgeving: het Slot Marchegg.

“De (semi-)openbare gebouwen in Marchegg hebben sterke en uitgekiende veiligheidsoplossingen nodig”, verklaart burgemeester Gernot Haupt. “Hierbij gaf de doorslag dat enerzijds de toegang met een sleutelhanger, kaart of per app op de smartphone mogelijk is. Daarnaast komt ook nog de mogelijkheid van het protocolleren en het veilige databeheer in het computercentrum van EVVA.” Daardoor werd gekozen voor AirKey. Ook de flexibiliteit en de individuele instelbaarheid van het sluitsysteem waren voor de gemeente doorslaggevend bij de keuze voor AirKey.