Oplossing tegen opblazen van geldautomaten met gas

Oplossing tegen opblazen van geldautomaten met gas

JHS Nederland introduceert de Safe Ignitor CP-300. Dit is een Italiaanse uitvinding die explosieve gassen detecteert en direct onschadelijk maakt. De Safe Ignitor CP-300 is ideaal om geldautomaten te beveiligen tegen aanvallen met explosief gas.

Het systeem beschikt over gevoelige detectoren, die al in actie komen als de concentratie explosief gas nog ongevaarlijk is. Kleine ontstekers treden in werking die ongevaarlijke mini-explosies veroorzaken. Gelijktijdig wordt automatisch alarm geslagen via een aangesloten alarmsysteem. Het ontsteken gaat door zolang gas wordt gedetecteerd. De Safe Ignitor CP-300 beschikt hiervoor over een eigen energievoorziening, die het apparaat twaalf uur operationeel kan houden.

Voor extra zekerheid reageert het apparaat ook op drukveranderingen in de geldautomaat. Verder kan een extra sensor worden toegevoegd, die gevaarlijke gassen in de omgeving van de geldautomaat detecteert. Zo kan alarm worden geslagen als de criminelen nog bezig zijn met de voorbereiding van hun actie. De Safe Ignitor CP-300 kan volgens de fabrikant eenvoudig in geldautomaten worden ingebouwd, zonder dat de behuizing aangepast hoeft te worden. Ook de beveiliging werkt geheel onafhankelijk van de elektronica van de geldautomaat.

Klik hier voor meer informatie.