Optex Technologies levert laser detectietechnologie voor hoogtedetectiesysteem met Traffic Service Nederland

Optex Technologies levert laser detectietechnologie voor hoogtedetectiesysteem met Traffic Service Nederland

Optex Technologie gaat in samenwerking met Traffic Service Nederland op laser gebaseerde detectietechnologie leveren voor een hoogtedetectiesysteem dat moet voorkomen dat te hoge voertuigen tegen verkeersportalen, viaducten of tunnels botsen. Het product wordt exclusief geleverd door SmartSD.

Het gebeurt helaas regelmatig dat te hoge vrachtwagens en werkverkeer schade veroorzaken aan viaducten, portalen, signaalgevers of bebording. Ook kan de schade leiden tot tunnelafsluitingen. Traffic Service Nederland heeft daarom een hoogtedetectiesysteem laten ontwikkelen dat in zeer korte tijd te plaatsen is en automatisch vroegtijdig een melding geeft op een tekstwagen wanneer een te hoog voertuig nadert. Het snel plaatsen en de flexibele opstelling maakt het systeem uitermate geschikt als tijdelijke maatregel bij werkzaamheden met bouwverkeer.

Met behulp van de Optex lasertechnologie van de RLS-3060SH sensor wordt op hoogte een virtuele oppervlakte afgebakend. Alleen objecten die boven dit oppervlak uitsteken worden door de laser gedetecteerd. Het systeem is uitvoerig getest bij project IXAS op de A9 Gaasperdammerweg te Amsterdam en goedgekeurd door Rijkswaterstaat.

De samenwerking tussen Traffic Service Nederland en Optex Technologies brengt expertise op het gebied van verkeersmaatregelen samen met high-end lasertechnologie. Hierbij wordt een oplossing geboden die veiligheid, doorstroming en bereikbaarheid centraal stelt en die een grote bijdrage zal leveren aan het verbeteren van de in de verkeersveiligheid en het voorkomen van files.