PG Security Systems levert veilige VPN van Safe Connections

PG Security Systems levert veilige VPN van Safe Connections

Safe Connections maakt het mogelijk om apparaten, zoals beveiligingscamera’s, via een zwaar beveiligde en gecontroleerde verbinding op internet aan te sluiten. Vooral bij het gebruik van beveiligingscamera’s is het zeer onwenselijk als beelden onderschept of gemanipuleerd kunnen worden. Dit is iets dat met een standaard camerasysteem zeker niet is uit te sluiten. Behalve dat hiermee de beveiliging in het geding komt, betekent een dergelijke ‘hack’ ook flinke inbreuk op de privacy. Safe Connections zorgt er op een eenvoudige en betaalbare manier voor dat beelden worden versleuteld en dat de verbinding voortdurend wordt gecontroleerd op uitval en inbreuk.

Het gebruik van Safe Connections beperkt zich niet tot bewakingscamera’s. Vrijwel alle op IP gebaseerde apparaten kunnen erop worden aangesloten. De verbinding verloopt vervolgens via een beveiligd Virtual Private Network (VPN). Dit is te beschouwen als een tunnel voor data van beveiligingsapparatuur, computersystemen, betaalterminals, maar ook slimme thermostaten en smart-tv’s. Safe Connections is ontworpen en ontwikkeld met het oog op optimale veiligheid. Dat is ook hard nodig, omdat hacken steeds vaker gebeurt, nu daar nauwelijks nog gespecialiseerde kennis voor nodig is en de kans op strafrechtelijke vervolging nog altijd minimaal is. Hackers maken handig misbruik van het feit dat internet niet ontworpen is voor ‘high security’-toepassingen. Zo is het relatief makkelijk om IP-adressen te achterhalen, de poorten van het modem te scannen en het netwerkwachtwoord te kraken. Ook is de verbinding van buitenaf makkelijk over te belasten om te voorkomen dat alarmsignalen een hulpdienst bereiken.

Safe Connections is dusdanig ontworpen dat voor installatie en gebruik geen ICT-kennis nodig is. De basis vormt de Safe Connections Box, die tussen het modem en de apparatuur wordt geplaatst. Wie de apparatuur op afstand wil beheren, bijvoorbeeld om camerabeelden op de smartphone te bekijken, heeft daarvoor PC-software of een smartphone-app nodig. Die zorgt ervoor dat de signalen weer ontsleuteld worden. Zonder software of app is het niet mogelijk om een verbinding tot stand te brengen.

Meer informatie is te vinden bij PG Security Systems en Safe Connections.