PG Security Systems presenteert TowerWatch voor tijdelijke bewaking bouwplaatsen

PG Security Systems presenteert TowerWatch voor tijdelijke bewaking bouwplaatsen

De TowerWatch van PG Security Systems is de enige gecertificeerde beveiligingstoren in Europa die kan worden ingezet voor de tijdelijke bewaking en beveiliging van bouwplaatsen, evenementen en andere grootschalige projecten.

Deze bewakingstoren beschikt over high-tech camera’s voor het onderscheiden van mensen, dieren, voertuigen en bouwkranen. Zo wordt bijvoorbeeld het wapperen van vlaggen of doeken genegeerd, terwijl indringers direct worden gedetecteerd.

Hierdoor weet de meldkamer of surveillant dat zodra er een melding binnenkomt er direct opvolging gewenst is. Een alarmmelding van TowerWatch is een serieuze melding die in een fractie van een seconde is geverifieerd voordat deze wordt doorgegeven.

De TowerWatch is voor 97 procent accuraat, waardoor er nagenoeg geen onterechte alarmen worden gegenereerd. Hierdoor worden de kosten die worden gemaakt bij valse alarmeren zeer sterk gereduceerd tot zelfs nihil.

De TowerWatch is standaard uitgerust met drie camera’s en een professioneel beveiligingssysteem met buitendetectie gekoppeld aan de camera’s voor verificatie. De slimme camera’s controleren zelf een alarmmelding welke wordt ingegeven door één van de aangesloten buitendetectoren en classificeert deze melding voordat deze wordt gemeld aan een alarmcentrale en/of surveillant.