Red Dot Award 2019 voor nieuwe domecamera’s van ABUS

Red Dot Award 2019 voor nieuwe domecamera’s van ABUS

ABUS heeft de Red Dot Award: Product Design 2019 gewonnen voor drie nieuwe 2-8 megapixel domecamera’s uit de Advanced Series. Dankzij het intelligente design van deze camera’s is de installatietijd aanzienlijk verkort.

De camera’s hebben een structuur die uit drie delen bestaat en zijn eenvoudig te installeren. Zodra de basis is ge├»nstalleerd, kunnen gemakkelijk de cameramodule en dome worden toegevoegd. Het installeren van camera’s op grote hoogtes zoals in een hotellobby is hierdoor beduidend simpeler geworden doordat er bijvoorbeeld minder tijd hoeft te worden doorgebracht op ladders. Dit komt ook de arbeidsveiligheid ten goede. Het ontwerp van de nieuwe domecamera’s was eerder al onderscheiden met de iF Award 2019.

De Red Dot Award: Product Design behoort tot de grootste en belangrijkste competities voor productdesign ter wereld. In 2019 dienden ontwerpers en fabrikanten uit 55 landen ruim 5500 producten in bij de jury. De internationale jury bestaat uit ervaren deskundigen met uiteenlopende achtergronden. De juryleden testen gedurende meerdere dagen alle producten en bespreken deze alvorens tot een beslissing te komen.